Joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus la Teatrul Bulandra, vineri, iar la ora 09.30 sicriul va pleca la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, apoi va avea loc ceremonia de înmormântare de la ora 12.00.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri, azi la ora 12:00

UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o „o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu se lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascina. Un mare artist iubit fără rezerve".

Citeste si: Tamara Buciuceanu-Botez, omagiată: Era o lumină atunci când se urca pe scenă; Bucuria de a juca se simţea în fiecare rol interpretat

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri, azi la ora 12:00

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: „Tanti Tama, vă mulțumim!” Mesajul emoționant al Oanei Sîrbu pentru Tamara Buciuceanu, „doamna Isoscel”

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri, azi la ora 12:00

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

Citeste si: Tamara Buciuceanu a murit. Mesajul impresionant al Casei Regale a României

„Pe noi, cei care am avut privilegiul să o admirăm pe scenă şi să o ascultăm, ne va însoţi în călătoriile noastre imaginea-i de neuitat. Şi, cu siguranţă, generaţiile viitoare vor fi fascinate de prezenţa artistică debordantă şi vor simţi aura de învingător care a însoţit-o, aură purtată cu modestie şi discreţie".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si