Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, pompierii Detaşamentului Petroşani, lucrători ai Ocolului Silvic Pui şi jandarmi hunedoreni acţionează în pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la graniţa Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii.

Arde pădurea - 20 de hectare afectate de un incendiu devastator în Hunedoara

Citeste si: Victoria libertății! Avortul şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, legalizate

„Organizarea intervenţiei a implicat survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săuleşti, stabilindu-se că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase şi răşinoase. Cei 12 pompieri, 8 lucrători silvici şi 2 jandarmi au început acţiunea de stingere după ce au parcurs un traseu anevoios şi solicitant până la locul în care se dezvolta arderea.

Arde pădurea- 20 de hectare afectate de un incendiu devastator în Hunedoara

Echipele de intervenţie depun eforturi pentru limitarea propagării incendiului prin realizarea unor cordoane de izolare a arderii constând în îndepărtarea vegetaţiei combustibile şi înăbuşirea focarelor”, se arată în comunicat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Biserica improvizată a lui Cristian Pomohaci. Fostul preot este acuzat că face slujbe de exorcizare în propriul lui garaj, acolo unde oamenii urlă și se agită

Un alt incendiu de pădure, izbucnit în nordul judeţului Hunedoara, se manifestă pe aproximativ 5 hectare de lăstăriş şi doborâturi dintr-o pădure de foioase şi răşinoase din zona Buceş- Vulcan.

Arde pădurea - 20 de hectare afectate de un incendiu devastator în Hunedoara

„O echipă de 9 pompieri a Staţiei Brad este implicată în stingerea arderii. Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită”, scrie news.ro.

Citeste si: O vicecampioană mondială la gimnastică a devenit star porno! Imagini interzise minorilor!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si