Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a oferit mai multe detalii despre programul ceremoniilor din acest weekend pentru a1.ro.

Mare eveniment pentru credincioși

„Procesiunea ce deschide pelerinajul de anul acesta, prilejuit de hramul Catedralei Patriarhale Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, va începe astăzi la ora 12:30, cu Procesiunea „Calea Sfinților”.

Mare eveniment pentru credincioși - Cel mai mare pelerinaj din București va avea loc în acest weekend

Este un plural nu întâmplător, de la Catedrala Patriarhală se va ieși cu sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, vor fi purtate pe Bulevardul Regina Maria până jos, la poalele Dealului Patriarhiei, la Crucea Brâncovenească.

Citeste si: Sfântul Dumitru. Sărbătoare mare sâmbătă! Mii de români poartă numele acestui sfânt

Cel mai mare pelerinaj din București va avea loc în acest weekend

Acolo, această procesiune se va întâlni cu o alta, ce va purta moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, de la Curtea de Argeș, aduse în București special pentru această sărbătoare și moaștele unui sfânt mai nou, contemporan, născut în secolul al XIX-lea, trăitor în secolul XX, Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albei-Ismail din Basarabia.”

Citeste si: Azi este Ziua Armatei: Trafic restricționat în anumite zone ale Capitalei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

În fiecare an pe 26 și 27 octombrie, creștinii îi prăznuiesc pe unii dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie (Dumitru) și Preacuviosul Părinte Dimitrie cel Nou de la Basarabi.

Mare eveniment pentru credincioși - Cel mai mare pelerinaj din București va avea loc în acest weekend

Citeste si: Nostradamus. Profeția cutremurătoare pentru 2020. Ce ne așteaptă

Sfântul Dumitru, care a devenit guvernator al Tesalonicului după moartea tatălui său şi care, în tradiţia populară românească, este considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele, este sărbătorit la 26 octombrie atât de creştinii ortodocşi, cât şi

de cei catolici.

El este cinstit de creştini în 26 octombrie, a trăit în timpul împăraţilor Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305).

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si