Gândește-te ce ar însemna lipsa energiei electrice într-o hală industrială, într-o școală sau într-un spital... În astfel de situații dificile, soluția salvatoare o reprezintă achiziționarea unui generator de curent Diesel performant.

În momentul actual, investiția într-un astfel de echipament care să funcționeze ca sursă de avarie se justifică pe deplin, având în vedere că în orice casă, întreprindere sau instituție există un număr mare de consumatori care, în cazul unei întreruperi de curent sau atunci când apar oscilații ale tensiunii electrice, se pot defecta sau chiar arde.

Despre performanțele pe care le oferă un generator Diesel și domeniile de activitate în care este necesar acest aparat afli mai multe din acest articol.

De ce să achiziționezi un generator de curent Diesel?

Prima întrebare atunci când trebuie să cumperi un astfel de produs este: generatoare pe benzină sau generatoare Diesel cu aprindere prin compresie? Înainte de a opta pentru un model sau altul, îți recomandăm să îți faci o listă cu toți consumatorii pe care urmează să-i racordezi la acest aparat. Pentru a calcula cu exactitate puterea de care ai nevoie pentru generator, ar trebui să apelezi la un electrician. De reținut că puterea generatorului trebuie să fie mai mare cu 30% decât puterea de care ai nevoie.

Potrivit specialiștilor, generatoarele de curent Diesel actuale au ca avantaje principale costurile de exploatare mai mici și faptul că pornesc și atunci când temperaturile sunt foarte scăzute.

Generatoarele pe combustibil Diesel folosesc motoare pe motorină, care se diferențiază de cele pe benzină în primul rând prin aprindere. Mai exact, la grupurile electrogene pe bază de benzină, aprinderea se realizează prin scânteie, iar la cele Diesel, prin compresie.

De asemenea, este bine de știut că toate modelele de generatoare Diesel au nevoie de mai puțin combustibil pentru a funcționa decât cele pe benzină.

Având deci o eficiență mai mare, echipamentele pe motorină pot să ruleze mai mult timp la aceeași capacitate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

În plus, motorul lor nu are nevoie de o întreținere specială. Totuși, pentru a se menține la parametri optimi o perioadă lungă de timp, aceste aparate necesită schimbarea periodică a uleiului.

Deși are și câteva dezavantaje – este mai zgomotos, are dimensiuni mai mari, este mai greu decât un echipament pe benzină și produce mai mult fum –, un generator de curent Diesel eficient este preferat de multe persoane, datorită avantajelor pe care le oferă.

În ceea ce privește utilizarea, generatoarele sunt disponibile în diverse configurații și folosite în foarte multe domenii de activitate: construcții, industrie, comerț, minerit, agricultură, industria forestieră, medicină etc.

Cel mai adesea își găsesc utilitatea în industrie, unde au rolul de surse principale de curent, dar se întâlnesc și în spitale, construcții comerciale, șantiere, unde funcționează ca surse de avarie.

Bineînțeles, nu lipsesc nici din gospodăriile casnice. În acest caz, alegerea cea mai bună o reprezintă un generator Diesel monofazat, care poate asigura într-un mod eficient nevoia de energie electrică. Generatoarele de curent trifazate care funcționează pe combustibil Diesel sunt dedicate domeniilor profesionale – construcții, diferite industrii etc.

Grupurile electrogene Diesel cu puteri cuprinse între 5-30 kw sunt ideale ca surse de avarie pentru activități mici, iar modelele cu puteri mai mari de 30 kw (30 kw și până la 6 MW) sunt utilizate preponderent în domenii industriale la nivel mondial.

ENERGEN comercializează generatoare Diesel de înaltă calitate

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Având capacitatea și experiența necesară pentru a înțelege nevoile clienților, compania ENERGEN oferă soluții care garantează eficiența energetică: generatoare care funcționează cu diferite tipuri de combustibil (motorină, gaz).

Dacă vrei să investești într-un generator de calitate, vizitează magazinul online energen.eu și vei găsi o varietate de modele, cu puteri cuprinse între 10 şi 3300 kVA și peste 7 motorizări diferite.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si