Pe acest bulevard din centrul Capitalei, cele cinci benzi au devenit neîncăpătoare. La trecerea ambulanței, șoferii claxonează continuu şi este o imagine pe care o întâlnim adesea în Bucureşti, orașul cel mai aglomerat din Uniunea Europeană. În aceste condiții, și șoferii sunt, poate, printre cei mai nervoși.

Psihologii atrag atenția că astfel de manifestări sunt în general apanajul bărbaților, mai ales dacă au dificultăți în a gestiona stresul.

Ce putem face pentru a nu cădea pradă furiei?

Citeste si: Un șofer român, care urma să devină tată de gemeni, a murit într-un accident groaznic

”Să nu mai luăm lucrurile atât de personal- ”mi-a tăiat calea intenționat”, să nu le mai exagerăm- ”puteai să mă omori făcând acel lucru!”, spune psihologul Denisa Petcu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Există însă și alte trucuri, mai puțin știute.

Este dovedit că o muzică alertă ne face să fim un pic mai agresivi în trafic, și de asemenea studiile spun că 80% dintre șoferi au senzația că ei conduc mai bine decât alții- ceea ce ne face să fim mai puțin atenți sau prudenți.

Citeste si: VIDEO| Tânără bătută de șoferul unei companii de ridesharing: „Vreau ca nimeni să nu mai treacă prin ce am trecut eu!”

Mai mult, pentru că nu există o confruntare directă, ne este mult mai ușor să claxonăm sau să adresăm cuvinte grele de la adăpostul autoturismului.

Citeste si: Cauza accidentului in care a murit Kobe Bryant: s-a aflat de ce s-a prabusit elicopterul in care se afla

Auzim atât de des acest sunet în traficul bucureștean încât puțini mai știu că ar trebui folosit doar în situații de pericol iminent. Totuși, cei care abuzează de claxon riscă amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei.

Anul trecut, peste 170 de șoferi gălăgioși au fost pedepsiți.

Citeste si: VIDEO| Fetiță de opt ani, moartă într-un accident provocat de mama ei. Totul a fost filmat

De asemenea au fost aplicate peste 40 de sancțiuni șoferilor care au adresat cuvinte și expresiii jignitoare. Această abatere se sancționează cu între 9 și 20 puncte de amendă.

Atât psihologii cât și polițiștii avertizează că nervii la volan pot cauza accidente. O atitudine calmă este importantă pentru a nu ne pune în pericol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si