"Nimeni nu poate intra sau ieşi din hotel pentru a fi siguri dacă există şi alte persoane contaminate, ca virusul să nu se răspândească", a declarat ministrul de Interne Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Toate aceste măsuri au un obiectiv: să oprească virusul şi răspândirea lui. Nu există motiv de panică", a adăugat el, asigurând că Austria este pregătită pentru o astfel de situaţie.

Citeste si: VIDEO| Închisoare pentru cei care nu respectă măsurile de combatere a bolilor

Coronavirus în Austria- Un hotel din oraşul turistic Innsbruck este în carantină

Ministrul nu a precizat numele hotelului, nici durata carantinei dar, potrivit mass-media austriece, este vorba despre Grand Hotel Europa, o clădire cu 108 camere, în centrul oraşului.

Locuinţa unde trăia această femeie, în acelaşi oraş, a fost de asemenea izolată, a indicat purtătorul de cuvânt din Tirol.

Femeia şi partenerul ei, tot italian, au fost plasaţi în carantină într-un spital din oraş unde au fost diagnisticaţi cu noul coronavirus, potrivit Günther Weiss, director al clinicii universitare de medicină internă din Innsbruck.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Un primar din România a luat o decizie șoc. Ce va face după primul caz de coronavirus

Coronavirus în Austria

Este vorba despre primele două cazuri de coronavirus în Austria.

Amândoi în vârstă de 24 de ani, ei au călătorit vineri cu maşina din Lombardia, de unde sunt originari, către Austria. Lombardia este una dintre regiunile italiene afectate de epidemie.

Citeste si: Coronavirus. Un bărbat testat pozitiv în Rimini după ce s-a întors din România

Ei au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră, a precizat Günther Weiss

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a arătat încrezător în capacităţile Austriei de a gestiona transmiterea virusului pe teritoriul ţării. "Suntem pregătiţi pentru asta", a asigurat şeful Guvernului în faţa jurnaliştilor, în timpul unei deplasări la Londra.

Citeste si: Scoli si gradinite inchise in Romania! Gripa obliga peste 3000 de copii sa stea acasa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si