Femeie: „Doamne, s-a golit tot! Orezul e pe acolo? Mai rău ca la război, mămică!”.

Imaginile suprrinse de reporterii Kanal D sunt dovada vie a haosului și a efectului de turmă pe care spaima de coronavirus l-a băgat în români. Sute de oameni au dat năvală într-un hypermarket și au apucat parcă tot ce le-a picat în mână de pe rafturi.

Cu baxuri întregi de făină, apă și conserve, oamenii așteaptă la cozi uriașe la casele de marcat. Iar scenele s-au repetat obsesiv aseară în toate marile magazine. Internetul a vuit de fotografii cu puhoiul de lume care căuta în disperare provizii de parcă sfârșitul lumii s-ar abate peste România.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ce a rămas în urma vânătorilor de cumpărături e uluitor. Parcă ar fi trecut un taifun printre rafturi!

Citeste si: O femeie din România a fost prinsă la furat în Italia, dar a fost eliberată de autorități de teama coronavirusului

Teama de coronavirus golește rafturile supermarketurilor

Nu doar uleiul, apa și făina au fost la mare căutare. Carnea s-a evaporat parcă din lăzile frigorifice, la fel și conservele sau compoturile de pe rafturi. Iar o fotografie făcută într-unul din magazinele luate cu asalt arată că n-a mai rămas nici pic de drojdie la raft semn că gospodinele sunt puse pe treabă.

George Badescu, director executiv Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania: Se golesc, insa exista o explciatie pentru situatia asta.

In scurt timp, stocurile vor fi refacute, nu avem motive de ingrijorare.

GELU DUMINICA, sociolog: Mesajele ar trebui să fie unele de prevenție, de igienă, cum să prevenim să ne ferim, nu de panică.

La fel spun și autoritățile. Apa și săpunul sunt dumnezeiești dacă vorbim de prevenție. De asemenea, ar trebui evitate pe cât posibil ieșirile în locuri aglomerate. Și- cel mai important- informați-vă doar din surse oficiale despre acest virus. Nu ascultați orice sfat alarmist aruncat în mediul online.

Citeste si: Coronavirus! În magazine se duce o luptă aprigă pentru supraviețuire. Imagini șocante cu oameni care se „bat” pe provizii de mâncare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si