Mutația a fost descoperită la un bărbat din China, vindecat la 49 de zile după ce a prezentat simptome. Aceasta perioadă de timp este cu mult mai mare decât datele rezultate din experimentele făcute până în prezent cu coronavirus, arată un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing.

Citeste si: Este clorul, cu adevărat, inamicul numărul 1 al coronavirusului? Răspunsul lui Adrian Streinu-Cercel

Potrivit cercetătorilor, virusul a suferit mutații și formează o relație de simbioză cu pacientul, potrivit South China Morning Post.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Simptome aproape inexistente

Deși avea o formă ușoară a bolii- febră dar fără alt simptom specific coronavirusului- radiografiile făcute bărbatului au arătat că plămânii acestuia prezentau leziuni și a fost găsită o cantitate ridicată de virus în organism.

Citeste si: Coșmarul unui român care este infectat de trei săptămâni cu Covid-19! Mihai spune că virusul i-a atacat sistemul nervos central, că suferă de un tip de epilepsie și că a rămas fără simțul mirosului!

Bărbatul a avut nevoie de transfuzie de plasmă pentru ca virusul să poată fi eliminat din organism, iar la două zile după tratament a ieșit negativ la testul de coronavirus.

Până în prezent aceasta este cea mai lungă durată a bolii la o persoană care a reușit să supraviețuiască infecției cu coronavirus. Conform datelor de până acum, pacienții se vindecă în aproximativ 20 de zile de la începutul bolii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si