Experții au venit în ajutorul acestor persoane și au venit cu o serie de sfaturi pentru asigurarea hranei și a produselor necesare într-o formă cât mai sigură pentru ei și familia lor.

Cunoașteți pericolele- concentrați-vă asupra oamenilor, nu a mâncârii

Mulți oameni se îngrijorează de posibilitatea de a lua coronavirus de pe lucruri precum benzile transportoare de la magazin sau de pe cutii de cereale.

Dar experții sunt de acord cu faptul că cel mai mare risc îl reprezintă aglomerația din magazine, mai ales dacă printre cumpărători se află și persoane care ar putea fi infectate.

Citeste si: Iohannis, întâlnire cu Guvernul Orban. Vela a anunțat o nouă Ordonanță Militară

„Deși este posibil să contactați virusul [de pe suprafețe contaminate], cea mai mare parte a transmisiei va fi probabil prin picături respiratorii, la care sunteți expus atunci când sunteți în preajma altor persoane”, a declarat Angela Rasmussen, virusolog la CEntrul pentru Infecții și Imunitate, pentru npr.org.

Evitați aglomerația și faceți cumpărături repede

Donald Schaffner, microbiolog alimentar și profesor la Rutgers University, recomandă să căutați un magazin alimentar care să limiteze numărul cumpărătorilor care au voie să intre simultan. În timp ce acest lucru ar putea duce la o lungă linie în afara magazinului, este de asemenea probabil să ușureze practicarea distanțării sociale în interiorul lui. Iar după ce intrați în magazin, mai spune el, concentrați-vă să intrați și să ieșiți cât mai repede posibil pentru a reduce riscul infectării.

„Fii cât mai eficient în magazin”, spune Schaffner. „Faceți o listă de cumpărături. Mutați-vă prin magazin rapid și eficient. Faceți loc altor persoane. Fiți respectuos față de ceilalți. Mențineți distanța socială în timp ce sunteți în magazin”.

Purtați o mască

Având în vedere dovezile din ce în ce mai mari că oamenii pot avea virusul înainte să prezinte simptome, este posibil ca aceștia să nu știe că sunt infectați.

De aceea, experții recomandă acum oamenilor să poarte măști când ies în public. Nu atât pentru a vă proteja, cât pentru a proteșa alte persoane în cazul în care sunteți infectat.

Mergeți singur

Dr. David Aronoff, directorul Diviziei de Boli Infecțioase din Centrul Medical al Universității Vanderbilt, spune să mergi singur la magazin dacă poți, pentru că aducerea întregii familii în magazin va adăuga la aglomerație și, implicit, va ridica potențialul de infectare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât timp vor sta vârstnicii în izolare? Anunțul lui Ludovic Orban

„Dacă aveți trei persoane care locuiesc împreună și toate cele trei merg la magazin, chiar dacă toate cele trei persoane au un risc scăzut de a se infecta la nivel individual, ca grup, acestea și-au triplat riscul”, spune doctorul.

Dezinfectează cărucioarele și mâinile

După ce vă aflați în magazin, asigurați-vă că igienizați mânerele coșului sau a căruciorului.

Multe magazine fac acum acest lucru, dar nu strică să vă aduceți propriul dezinfectant de mâini sau șervețele dezinfectante. Asigurați-vă că evitați să vă atingeți fața în timp ce sunteți în magazin și nu folosiți telefonul mobil pentru că „este o modalitate excelentă de a apropia mâinile de față”, sfătuiește dr. Rasmussen.

Păstrați distanța față de casier

Lucrătorii din magazin sunt cei mai expuși riscurilor, deoarece interacționează zilnic cu mulți clienți. Asigurați-vă că stați la o distanță cât mai mare de aceștia.

Experții vă sfătuiesc să folosiți, acolo unde se poate, casele de marcat fără casieri.

Alegeți plata fără contact

Dacă aveți o opțiune de plată fără contact, prin card sau telefon mobil, alegeți-o pe aceasta. Banii lichizi pot conține o mulțime de microorganisme și sunt o modalitate bună de transmitere a coronavirusului.


Nu exagerați cu spălarea alimentelor

Mulți cumpărători urmează acum rutine elaborate pentru a-și dezinfecta alimentele. Dar unii experți spun că dezinfectarea și spălarea mâinilor la fiecare articol cumpărat nu sunt cu adevărat necesare.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Coronavirus: Premieră națională. Dispozitiv de sterilizare a aerului, testat la Timișoara

Cu toate acestea, pentru confortul psihologic, nu este nimic rău în a șterge alimentele, dar experții spun că nu este o idee bună să folosiți dezinfectați. „O parte din ambalajele în care vin alimentele nu sunt destinate să fie pulberizate cu dezinfectat, iar acesta ar putea să contamineze mâncarea”, spune unul dintre experți.

Comandați online

O modalitate simplă de a nu vă face griji pentur cumpărăturile alimentare și de a exersa distanțarea socială este livrarea online. Puteți plăti în avans online și vă pot fi livrate alimentele în fața ușii. Dar amintiți-vă că, în timp ce stați în siguranță acasă, curierii se expun riscului de infectare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si