Activitatea se reia conform programei școlare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel.

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă.

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat aceasta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Comunicarea se va face prin intermediul aplicației Zoom, iar părinții vor găsi pe site-ul inspectoratului o serie de platforme și tutoriale.

Elevii care vor da în acest an Evaluarea Națională și Bacalaureatul mai au la dispoziție și cursurile prin programul Teleșcoala, ce pot fi urmărite la postul public de televiziune.

Elevii nu vor repeta anul școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara la începutul lunii aprilie că elevii nu vor repeta anul școlar, adăugând că Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie.

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultim moment. Ce se întâmplă de 1 Mai

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultim moment. Ce se întâmplă de 1 Mai

„În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie, noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie într-un interviu pentru Digi24.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a mai declarat aceasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si