E o blasfemie, spun înalții prelați, în vreme ce creatorii campaniei susțin că prin aceste desene care seamănă cu niște icoane din diferite religii au vrut doar să aducă recunoștință doctorilor care înfăptuiesc miracole și își riscă viața pentru ca noi să scăpăm cu cât mai puține victime din războiul cu inamicul nevăzut.

Citeste si: Poliţia Capitalei face apel către cetăţeni înainte de 1 Mai

În urma scandalului, inițiatorii campaniei spun că vor da jos toate afișele.

Poate fi o combinație ciudată, cea dintre medici și sfinți, dar creatorii campaniei susțin că prin viziunea îndrăzneață a artistei au vrut doar să aducă un elogiu celor care luptă în prima linie cu noul coronavirus și salvează vieți în spitale, nicidecum să scandalizeze Biserica Ortodoxă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Primăria Capitalei anunţă că tratamentele pentru combaterea ţânţarilor vor începe în 5 mai

”Ceea ce fac ei acum sunt miracole practice. Vă dați seama că această abordare religioasă nu își dorește să facă o conexiune cu religia, ci își dorește să îi facă pe acești oameni să se simtă apreciați”.

Un apropiat al Papei a postat acum o lună că medicii nu sunt eroi, ei sunt sfinți!”, spune Cătălin Dobre, director de creație al campaniei.

Cert e că desenele discordiei au împărți lumea în două, ca între rai și iad!

Înalții prelați de la Biserica Ortodoxă Română au explodat când au văzut afișele pe care le numesc... blasfemie. Printr-un comunicat de presă, Patriarhia Română caracterizează gestul în termeni extrem de duri: ”o încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care

nu poate și nu știe decât să caricaturizeze creștinismul”.

De cealaltă parte, reprezentanții Bisericii Catolice nu se declară nici consternați și nici deranjați de aceste imagini.

”Eu nu clasez aceste imagini în rândul icoanelor. Ele nu sunt icoane. Eu am văzut în ele niște metafore prin care artista își exprimă recunoștința față de toți cei care duc o luptă dură prin spitale!”, spune Șerban Tarciziu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Povestea cutremuratoare a doctoritei din Brad care a murit de COVID-19 in spitalul in care lucra fiica sa: "A ramas fara plamani"

”Din păcate, efectul e acela că s-a creat o tensiune... Mă refer la biserică, Primăria Capitalei! Pe de altă parte, cu puncte de vedere... de asta spun zeități!”, spunne Tudor Ionescu, consilier Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei consideră că imaginile cu medicii sfinți ar trebui înlocuite cu unele care să nu lezeze credința trecătorilor.

Iar inițiatorii campaniei spun că le vor înlătura ca să nu mai existe tot acest scandal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si