Producătorii și comercianții nu vor mai putea distribui astfel de produse pe teritoriul țării.

Potrivit directivei privind produsele din tutun, transpusă în România prin Legea nr. 201/2016, stabilește normele care reglementează fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe.

Citeste si: Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor: „După 15 mai nu vor fi deschise”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Interdicția va intra în vigoare pe data de 20 mai 2020.

Potrivit unuia dintre cei mai mari producători de țigarete, în România există în prezent 500.000 de fumători de țigări mentolate.

Guvernul a adoptat pe 24 februarie un proiect de lege care stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun.

Citeste si: Turiștii ar putea fi testați la intrarea în stațiunile de pe litoral

„Prin proiectul aprobat, sunt reglementate ingredientele ce pot fi utilizate în produsele din tutun, precum și nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotină și monoxid de carbon. Prin urmare, va fi interzisă punerea pe piață a țigărilor și a tutunului rulat care au o aromă caracteristică (adică un miros sau gust diferite de cel al tutunului, cum ar fi aromele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie).

Produsele cu aromă caracteristică al căror volum al vânzărilor la nivelul întregii UE reprezintă 3% sau mai mult într-o anumită categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020. De asemenea, va fi interzisă punerea pe piață a tuturor produselor din tutun care conțin aditivi speciali, precum vitamine, cafeină, taurină și creează astfel impresia că un produs din tutun are un efect benefic asupra sănătății sau că prezintă riscuri mai mici pentru aceasta, dar și a celor care conțin arome în capsule, filtru sau în alte caracteristici tehnice”, se arăta în comunicatul Guvernului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si