"Fotografia a fost promovată de PSD asiduu, în frunte cu ministrul Finanţelor, cu Teodorovici, cu Vasilcoiu, care a fost consilierul, chiar cred că e sursa zero de unde a plecat campania pe online.(...) Le atrag atenţia să ridice piatra mai dacă sunt convinşi că nu au păcătuit, dar dacă stau şi mă uit la PSD nu prea are cine să ridice piatra, iar piatra pe care o ridică cu siguranţă nu mă nimereşte pe mine, atunci când vine din partea PSD”, a afirmat Orban, luni seară, la Digi 24.

Citeste si: Doi tineri înotători italieni au decedat într-un accident aviatic

El a spus că nu a făcut "anchetă” să afle cine a realizat fotografia şi nici nu va face acest lucru, spunând că ea reflectă o realitate pe care a recunoscut-o şi pentru care şi-a cerut scuze.

El a precizat că a a plătit amenda maximă pentru contravenţiile pe care le-a săvârşit şi care au reieşit din fotografia făcută de ziua sa.

Citeste si: VIDEO| Relaxare de vară: Terasele s-au redeschis cu reguli stricte și cu număr de locuri limitat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Apropo de amendă, ar trebui să ia amendă toţi cei care încalcă legea, indiferent ce funcţie au”, a spus Orban.

Primul ministru a mai spus că este fumător de 40 de ani, că a început să fumeze la vârsta de 17 ani şi că îi sfătuieşte pe toţi tinerii să nu încerce, pentru că acest viciu generează consecinţe nefaste.

"Difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ, eu ca prim ministru fumez.

Dacă poza aia e văzută de copii, s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Aşa nu, le spun tuturor tinerilor care au văzut, să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat de la 17 ani, fumez de 40 de ani, mi-aş dori să mă las de fumat şi o să încerc să mă las de fumat”, a afirmat premierul.

Orban a spus că îi îndeamnă pe tineri să nu înceapă să fumeze pentru că "e mult mai simplu să nu te apuci de fumat, decât să te laşi de fumat”.

Citeste si: Coronavirus în Spania- Niciun deces înregistrat în ultimele 24 de ore. O nouă scădere a contaminărilor

"Cel mai bine e să nu te apuci de fumat”, a spus Orban.

El a menţionat că "reflectează la o soluţie pentru a renunţa la acest viciu", afirmând că cea mai fericită dacă s-ar lăsa de fumat ar fi familia sa.

Întrebat dacă a fost prima oară când se abate de la aceste reguli, premierul a răspuns că poartă mască "peste tot în spaţiile publice” şi că se întâmplă să scoată masca de protecţie atunci când este singur în biroul său, cu o singură persoană.

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări a fost publicată, vineri, pe Facebook.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern.

Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si