În lipsa imunizării, riscurile la care sunt expuşi copiii sunt destul de mari, avertizează specialiştii. ”In momentul asta cred ca este mai mare riscul pentru un copil roman sa faca o boala prevenibila prin vaccine, decat sa ia COVID”, spune Mihai Craiu, medic primar Pediatrie.

Totuşi, coronavirusul a ţinut multi parinti departe de unitatile medicale, chiar si atunci cand situatia o cerea.

Frica de spitale este nu doar una gresita, sustin specialistii, ci si periculoasa pentru copil.

A crescut numărul cazurilor de rujeolă

In pandemie, a crescut numărul cazurilor de rujeolă cu aproximativ 10 la suta. Cei mai multi dintre parinti nici nu au vrut sa mai auda de vaccinuri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citeste si: O actriţa renumită şi fiica ei au fost diagnosticate cu Covid-19

Frica parintilor in unitatile mediclae este complet nejustificata, spun specialistii. Pericolul SARS Cov 2 este mult mai prezent in alte circumstante.



Cand in spitale se respecta toate conditiile de siguranta pentru copii, riscurile sunt minime. Un exemplu este si noul compartiment de primiri urgente al Institutului pentru Sanatatea Mamei si a Copilului, care are un circuit separat pentru cei care prezinta simptomele unor boli contagioase. Tot aici, la sfarsitul verii va incepe si renovarea sectiei de penumologie pediatrica, cu o capacitate de 42 de paturi.

Citeste si: Un nou virus mortal vine din Asia. E mai periculos decât coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si