Există deja mai multe probleme între comunitarea maghiară și administrația locală din Cluj. Divergenţele au început cu lipsa plăcuțelor biligve la intrarea în oraș, însă deşi acea problemă a fost rezolvată, mereu apar unele noi.

Luni, la Gara din Cluj-Napoca a avut loc o ceremonie pentru a sărbători 150 de ani de la înființarea gării. Cu această ocazie a fost dezvelită o plăcuță comemorativă, care este scrisă doar în limba română, deși, cel care a proiectat clădirea, Pfaff Ferenc, a fost de origine maghiar.

Acum, maghiarii sunt revoltați de această situație.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Aparent, Cluj e foarte rar și Kolozsvár. Mai ales când sărbătoresc instituții create și construite în Austro-Ungaria. O nouă înscripție pe gara din Cluj, iarăși doar în română. Numele lui Pfaff Ferenc oare apare undeva pe clădire”, spus T Szabó Csaba, profesor universitar de istorie, citat de bzc.ro.

Citeste si: VIDEO| Şocant: Copil găsit în comă, lângă mamă

Citeste si: Florin Piersic a revenit pe scenă, după jumătate de an de pauză. „Am plâns de emoție!”

Citeste si: Cum explică Nelu Tătaru cele 23 de teste "fals-pozitive" de la CFR Cluj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si