Cunoscuta inca din secolul XVIII ca „Edenul Transilvaniei", resedinta de vara a celebrului baron Von Brukenthal este o adevarata oaza de relaxare. Aici toamna ofera turiștilor privelisti incantatoare desprinse parca din vremurile de odinioara. Totul spre incantarea vizitatorilor dornici sa se relaxeze intr-un cadru de poveste, dar și să participe la un ospăț pe cinste.

Citeste si: VIDEO- Corpul uman iarna. Alimentele medicament

"Este un loc superb. Venim aici de ani de zile. Este locul in care este foarte multa liniste", spun turiștii care vin pe urmele nobililor de la Bruckenthal.

Turiștii de la Bruckenthal, ospăț ca pentru nobili

Oaspetii se pot plimba in liniste prin gradinile domeniului care se intinde pe nu mai putin de 16 hectare. Aici ,totul a fost amenajat dupa modelul castelului Schönbrunn din Viena.

"Gasim gradinile in stil frantuzesc, gasim aleea cu tei, gasim in spate aceasta alee, este in stil oalndez. Foarte multa atentie in detaliu", spune directorul locației.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Decizia despre pelerinaje și restaurante. Noi restricții

Parcul baroc, structurat in terase largi, este singurul de asemenea dimensiuni de la noi din tara. Pasionat de plante, baronul Brukenthal si-a transformat resedinta de vara intr-o oaza de relaxare spectaculoasa, de care, acum beneficiaza turistii.

"Frunzele au inceput deja sa cada, au inceput sa se inroseasca, iti creeaza o senzatie de liniste, de placut si sa-ti doresti sa revii", spune directorul de la Bruckenthal.

Ospețele nobililor de la Bruckenthal, acum pe mesele turiștilor

Dupa o plimbare prin gradinile palatului, turistii sunt rasfatati cu un ospăț ales, ca niște nobili. Retete vechi de sute de ani au fost adaptate vremurilor moderne, la Bruckenthal.

"Vom pregati puiul a la Zagreb pe caramida, il vom unge cu un sos de usturoi si rosii pasate", explică bucătarii, care pregătesc aici, la Bruckenthal, un adevărat ospăț.

Citeste si: VIDEO- Metroul din Drumul Taberei, apă pe pereți. Metrorex se scuză

"Avem strudelul adus din Austria de la Viena de la castelul Schönbrunn, sos de vanilie", explică bucătarii.
Turiștii sunt încântați de ospățul pregătit de bucătari.

"Cunosc acest preparat din Germania. Este o specialitate de mâncare germană și acum o încerc aici", spun ei.
Sarbatoarea toamnei de la Avrig se va termina peste doua saptamani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si