În acest studiu se va analiza dacă acest medicament poate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la pacienții infectați cu Covid-19. Cercetătorii vor utiliza aspirina în studiul „ Recovery ”, pentru proprietatea de a subţia sângele.

În același studiu vor fi testate mai multe medicamente cu potențial efect pozitiv în combaterea virusului respectiv.

Aspirină poate ajuta în tratarea anti-Covid-19

„Există o justificare clară pentru a crede că aceasta (aspirina) ar putea fi benefică, şi este sigură, ieftină şi disponibilă pe scară largă”, a afirmat unul dintre cercetătorii din cadrul studiului clinic, Peter Horby, conform Agerpres.

Cei infectați cu noul coronavirus prezintă un risc ridicat de a forma cheaguri de sânge. Acest lucru se datorează trombocitelor (plachete sangvine) hiper-reactive, cu atribuții în coagularea sângelui şi oprirea sângerării. Aspirina, fiind un agent antiplachetar, poate ajuta în reducerea riscului de formare a coagulilor de sânge.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În cadrul studiului, aproximativ 2.000 de pacienţi vor primi, în mod aleatoriu, 150 de miligrame de aspirină zilnic, pe lângă tratametul obișnuit. Pe de altă parte, alți aproximativ 2000 de oameni infectați vor primi un tratament standard pentru COVID-19, urmând ca datele obținute de la ambele serii de pacienți să fie comparate.

Citeste si: Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu vă mai salutați cu pumnul”

Cercetătorii precizează că aspirina, administrată zilnic în doze mici, poate reduce riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer. În schimb, doze mari administate pentru o perioadă mai lungă pot afecta rinichii. În plus, datorită proprietății de a subţia sângele, aspirina creşte riscul de sângerare internă.

Aspirina este un medicament generic și mult mai accesibil decât remdesivir. Acesta din urmă a fost aprobat ca tratament pentru COVID-19 în Statele Unite, dar, într-un studiu amplu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu a avut rezultatele scontate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si