Expoziția deschisă la Palatul Culturii din Iași cuprinde 150 de jucării din anii 1930-1990. Au fost așezate, din nou, la loc de cinste, iar fiecare spune o poveste și încă păstrează emoția unui vis împlinit.

Chiar dacă au trecut zeci de ani de când erau la modă, jucăriile au încă un loc apare în sufletul copiilor de atunci, deveniti, acum, adulti.

„Pe primul raft, observăm din spate, numerotat cu 3, camionul verde, jucăria copilăriei mele, așa cum spune fratele meu, poartă urmele veteranului copilăriei noastre tocmai pentru că am folosit această jucărie foarte, foarte mult, până târziu”, spun expozanții.

Jucăriile de odinioară bucură la fel părinții și copiii

Fiecare jucărie evocă veselia și inocența anilor lipsiți de griji și plini de curiozitate ai copilariei de altadata.

„Una dintre jucăriile care i-au însoțit pe bunicii și străbunicii noștri în cele mai cutezătoare aventuri, este veche de peste 70 de ani, iar cei care primeau un astfel de cadou, la acea vreme, se puteau considera norocoși”, relatează corespondentul Kanal D la Iași.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Expoziția îi bucură pe copii și părinți deopotrivă. Dacă cei mici sunt cuprinși de mirajul unor jucării cum nu au mai văzut până acum, cei mari își aduc cu drag aminte de perioada când intregul lor univers era construit in jurul papusilor si a masinutelor preferate.

Părinți și copii se joacă împreună cu jucăriile de demult

„Îmi place caleașca pentru că este foarte frumoasă. Îmi place acel carusel micuț, îmi place și moara aia de acolo”, spun, încântați, copiii.

„Mi-a trezit o groază de nostalgie și mă bucur că am putut să împărtășesc această emoție cu copiii”, spun părinții.

Expoziția de jucarii, de la Palatul Culturii din Iasi rămâne deschisă până pe 22 ianuarie și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10 și 17. Accesul este gratuit.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si