Minerii din România continuă să protesteze și azi. Sute de angajați își strigă drepturile, iar minerii blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu declanşarea grevei foamei.

Citeste si: E oficial! Pensii înghețate, vouchere de vacanță și sporuri tăiate, transport gratuit eliminat pentru studenți

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante.

Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

În această dimineață au continuat protestele și în Valea Jiului. Sute de mineri s-au adunat în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi cere drepturile restante. Este vorba despre salarii, tichetele de masă- restante de 10 luni, decontarea transportului- restant de 11 luni şi decontarea încălzirii.

Citeste si: Protest masiv în Piața Victoriei! Sindicaliștii, nemulțumiți de înghețarea veniturilor

Minerii își cer drepturile

”Demisia”, ”Hoţii”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, ”Nu cedăm”, ”Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara”, ”Banii mei munciţi cu greu, n-am văzut măcar un leu”, sunt doar câteva din strigătele minerilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Oamenii se întreabă ce se va întâmpla după trei luni, având în vedere că premierul Florin Cîţu le-a transmis că vor putea fi asigurate salariile pentru doar trei luni.

Alți zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune.

Minerii blocaţi în subteranul Minei Lupeni au anunțat că vor face greva foamei. Asta dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate de liderii de sindicat aflaţi la Bucureşti.

Citeste si: Diana Șoșoacă s-a alăturat grevei minerilor din Valea Jiului! Fosta senatoarea AUR a vrut să intre în mină: "România, în stradă!"

protestele minerilor continuă 22 februarie 2021
Minerii din Hunedoara.[Sursa foto: google]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au programate luni întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constata că a fost acordat ilegal.

Popescu anunţă că minerii- care protestează de şase zile- îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Citeste si: Lovitură pentru artiștii români din partea Guvernului Trebuie să dea banii înapoi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si