Ludovic Orban a declarat, joi seară, că şi-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia PNL. Principalul său contracandidat, şi deocamdată singurul, Florin Cîţu va face vineri, 20 august 2021, acelaşi lucru.

"Am depus programul politic, moţiunea care prezintă viziunea mea despre PNL şi despre cum PNL urmează să dezvolte România. Sunt alături de mine foarte mulţi colegi cărora le mulţumesc pentru că şi-au manifestat sprijinul prin prezenţa lor la depunerea candidaturii.

Odată cu începutul oficial de promovare a moţiunii pe care o susţin, am ca obiectiv să încep procesul de recâştigare a încrederii românilor în PNL. Am ca obiectiv să refac prestigiul PNL".

Citeste si: Guvernul Cîțu dă undă verde pentru angajarea a 1.000 de funcționari la Casele de pensii

Orban: ”Eu reprezint o certitudine pentru PNL”

Liderul PNL a enumerat, între alte obiective, creşterea performanţei guvernamentale şi asigurarea coeziunii în coaliţie.

Ludovic Orban[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

"Eu reprezint o certitudine pentru PNL. Aproape toţi membrii PNL mă cunosc, ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut pentru PNL de-a lungul celor  peste 30 de ani de carieră,(...) m-am luptat constant pentru promovarea idelilor liberale, pentru a împiedica punerea în practică a programelor retrograde ale formaţiunilor politice născute din fostul Partid Comunist", a susţinut el.

Orban a adăugat că a luptat sistematic pentru a contribui la o guvernare care să asigure dezvoltarea României, bazată pe valorile liberal-conservatoare.

"Moţiunea mea este una liberal-conservatoare. Pe lângă valorile liberale(...) noi susţinem valoril fundamentale pe care PNL le-a avut permanent în acţiunea sa politică şi în programele sale politice. Suntem un partid naţional, care are vocaţia de a apăra işi reprezenta interesele fundamentale ale României(...) Obiectivul pe care noi l-am stabilit este unul extrem de ambiţios, dorim o Românie puternică, o România care să fie o putere economică la nivel european, o Românie inteligentă(...)", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si: Cum explică Guvernul eroarea din CV-ul lui Florin Cîțu cu privire la studile din America

80 de liberali l-au susținut pe Ludovic Orban

Candidatura lui Ludovic Orban a fost susţinută de 80 de liberali, dintre care aproximativ 40 sunt parlamentari. Ludovic Orban a avut mesaje tranşante pentru cei care au venit să îi susţină. A spus că ştie că există mulţi liberali care ar fi vrut să fie prezenţi la depunerea moţiunii, dar că le-a fost teamă. Așadar, candidaturile se pot depune până la 25 august.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si