Un primar ucrainean a fost împușcat mortal în războiul dintre Rusia și Ucraina. În acel timp Youri Prilipko oferea ajutor persoanelor care aveau nevoie. Bărbatul abia ieșise din adăpost pentru a da alimente de bază nevoiașilor. Alți doi amici care îl insoțeau au pierit.

Citeste si: Compania TikTok a anunțat că își suspendă parțial serviciile în Rusia. Măsura vine după noua lege semnată de Putin împotriva răspândirii „știrilor false”

Scene de groază pe străzile din Ucraina. Primarul, dar și alți doi angajați ai primăriei orașului Hostomel din Ucraina au fost uciși în timp ce ofereau ajutor. Cei trei ucraineni s-au stins pe străzile din Hostomel.

Primarul din Hostomel a fost omorât

Conform primelor informații emise de către oamenii legii din Ucraina, Yuri Prilipko și doi dintre camarazii săi au fost împușcați de militari ruși în timp ce distribuiau ajutor umanitar și medicamente rezidenților.

Citeste si: A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. Ce condiție a Moscovei ar putea fi acceptată de guvernul de la Kiev

La începutul lunii martie, potrivit deciziei lui Volodimir Zelenski, orașul Hostomel a devenit un oraș erou. Încă cinci orașe au primit aceleași titluri: Harkov, Cernihiv, Mariupol, Herson, Volnovakha.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Consiliul orașului a confirmat vestea cea tristă într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Rusia amenință estompat România și Polonia. Orice stat care pune Ucrainei la dispoziție aeroporturi este considerată parte a conflictului

„Primarul orașului Hostomel, Yuriy Ilyich Prylypko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine oamenilor înfometați și medicamente bolnavilor, oferind sprijin răniților și consolându-i pe cei ajunși la disperare. Pentru asta, invadatorii l-au împușcat mortal pe el, dar și pe alți doi camarazi ai săi, Ruslan Karpenko și Ivan Zoria”, se arată pe Facebook.

Consiliul orașului a anunțat că primarul Yuri Prilipko nu era obligat să înfrunte soldații ruși și s-ar fi putut ascunde într-un buncăr fără probleme.

„Dar oamenii l-au așteptat, au văzut speranță în el, au crezut în el. Așa că a făcut o alegere. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștina noastră”, se arată în același mesaj.

Citeste si: Gest neașteptat făcut de Putin, în a opta zi de război! A ținut un moment de reculegere, în direct, pentru rușii morți în Ucraina

Gostomel sau Hostomel este un oraș din regiunea Kiev a Ucrainei, suburbia de nord-vest a capitalei Kiev.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si