Prima etapă din recensământul populației care se desfășoară online în acest an va dura două luni, timp în care românii pot răspunde chestionarelor oficiale pentru autorecenzare.

Formularul de recensământ 2022  a fost realizat astfel încât persoanelor care participă să le fie ușor să răspundă ținând cont de faptul că nu au o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. Astfel, fiecare persoană va avea propriul formular de auto-recenzare, special situației în care se află.

Dar iată ce se întâmplă dacă completezi greșit formularul!

recensământ 2022 chestionare completate greșit

Ce faci dacă ai completat greșit formularul?

În cazul în care în clipa când completați formularul de recensământ apar situații care vă obligă să vă întrerupeţi, puteţi relua oricând completarea din punctul în care ați rămas. Pentru aceasta trebuie să aveți grijă să nu apăsați butonul Finalizat. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi chestionarul de recensământ din emailul primit după preînregistrare. 

"În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice", a declarat Silvia Pisică, coordonator Recensământ, INS.

Totodată, este foarte important să nu depășiți ziua de 15 mai, data la care se termină posibilitatea de completare a formularelor.

Citeste si: Recensamântul populaţiei 2022: Cât durează completarea formularului?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Silvia Pisică, director general în cadrul Institutului Național de Statistică, a explicat ce se întâmplă dacă greșești în completarea chestionarului de autorecenzare.

„Când termini de completat o secțiune și o faci în mod corect, ea se colorează în verde, semn că e ok. Dacă uiți să completezi un răspuns, întrebarea pe care ai omis-o devine albastră. Iar dacă completezi un răspuns greșit (de pildă că ești născut în 1980 și declari că ai absolvit o facultate în 1985, răspunsul tău se colorează în roșu și ești alertat de sistem cu privire la eroare”, a spus aceasta.

recensământ 2022 chestionare completate greșit

La finalul completării formularului de autorecenzare respondenții vor fi înștiințați cu privire la răspunsurile greșite, întrebările unde au omis să răspundă, dar și cele unde răspunsurile au fost corecte.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și la al patrulea după Revoluția din 1989.

Românii care se autorecenzează vor avea o zi liberă

Persoanele care se autorecenzează online vor fi răsplătite cu o zi liberă. Însă, cine refuză să participe la recensământ riscă sancțiuni. Amenzile date pleacă de la 5.000 de lei. 

Citeste si: Formular Recensământ 2022: Cum se face autorecenzarea online? Paşii de urmat pentru completarea chestionarului

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Cei care se înscriu în format online vor beneficia de o zi liberă, ceea ce înseamnă poate un stimul. Avantajele autorecenzării: completarea formularului în orice moment din perioada specificată. Datele sunt uşor de completat, nu este ceva foarte complicat. Vreau să subliniez că protecţia datelor este garantată 100%. Din momentul în care s-au validat datele, ele au fost criptate şi au fost trimise în baza de date, fiecare înregistrare nu se mai identifică prin codul numeric personal, ci printr-un identificator statistic care nu mai poate crea o legătură între persoană şi datele înregistrate", a precizat președinte INS, Tudorel Andrei.

Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română, în limbile minorităţilor naţionale, dar şi în limba engleză.

Citeste si: Recensământ 2022: Până la ce dată trebuie completat formularul de autorecenzare?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si