Autoritățile au luat în calcul evacuarea a două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv, ca măsură preventivă a escaladării luptelor din estul Ucrainei.

Citeste si: Coreea de Nord amenință cu arme nucleare dacă va fi atacată de Coreea de Sud

„Vom evacua acele orașe în coordonare cu Forțele Armate ale Ucrainei, în special pe direcția Izium: orașul Lozova, orașul Barvinkove — pentru a preveni și, eventual, a reduce victimele în rândul civililor în cazul relocarii ostilităților active în vecinătatea acestor așezări”, a spus el.

Rusia îți concentreazp eforturile sale pentru a înconjura trupele Ucrainei în estul țării.

Citeste si: Mariupol, bombardat de 118 ori în doar 24 de ore

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Asaltul trupelor ruse asupra orașelor din sudul Ucrainei nu a scăzut în intensitate, iar Mariupol a fost bombardat de 118 ori în doar 24 de ore.

Mariupol, bombardat de 118 ori în doar 24 de ore

„Numai în Mariupol, inamicul a efectuat 118 bombardamente aeriene numai în ultimele 24 de ore”, a spus Denisova.

Cinci civili au fost răniți, iar altul a murit în Rubijine, regiunea Lugansk.

Citeste si: Zeci de jurnaliști au fost uciși sau capturați în Ucraina. Anunțul făcut de Olena Zelenska

„Ca urmare a bombardamentelor de ieri de către  armata rusă  a cartierelor din Rubijne, Lysychansk, Popasna, Severodonețk și Toșkivka, 11 case au fost distruse. În total, trupele rasiste au tras asupra regiunii Lugansk de 81 de ori pe zi”, a spus ombudsmanul ucrainean. 

Citeste si: Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra ”provocărilor pline de ură” comise de Ucraina la Bucea, unde trupe ruse sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor

„Facem apel la partenerii internaționali să închidă cerul deasupra Ucrainei și să furnizeze arme pentru a lupta împotriva țării agresoare a Rusiei”, a spus Denisova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si