Ani de zile, cinematografia mondială a încercat să portretizeze cât mai bine „Învierea Lui Iisus Hristos”. Două dintre producții s-au remarcat în mod deosebit. Primul fiind filmul lui Zeffireli, „Iisus din Nazaret”, și al doilea fiind „Patimile lui Hristos” (2004), regizat de nimeni altul decât Mel Gibson.

Citeste si: George Ivaşcu a demisionat din funcţia de manager al Teatrului Metropolis. Actorul se declară "umilit" de evaluarea făcută de Nicuşor Dan

Actorul care a intrat cel mai bine în pielea personajului a fost Robert Powell. Bărbatul a jucat un rol legendar la acea vreme.

Cum arată Robert Powell acum

Robert Powell a rămas în istorie drept actorul cel mai credibil din rolul lui Iisus. El i-a dat viață pe micile ecrane Mântuitorului în 1977, în pelicula „Jesus of Nazareth”, și este considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a interpretat pe fiul lui Dumnezeu.

Totuși, alegerea în rolul iconic a fost o întâmplare. În acea vreme pe lista regizorului Zeffireli erau cu întâietate Al Pacino și Dustin Hoffman. Ochii puternic albaștri a făcut ca Powell să fie ales pentru acest rol. Regizorul a fost fascinat de culoarea ochilor săi și i-a impus să nu clipească în scenele filmate. Mai mult de atât, actorul n-a avut voie să se căsătorească în perioada de filmare și promovare a peliculei, pentru a nu-i discredita imaginea în raport cu rolul jucat.

Citeste si: Tudor Chirilă, mărturisiri inedite la “Dimineața cu noi” “Nu aveam niciun fel de talent și nicio calitate, nu eram bun la nimic…”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În prezent, bărbatul are 75 de ani și trăiește în Marea Britanie. El este căsătorit cu aceeași femeie și anume Barbara Lord. Sunt împreună din 1975 și au doi copii. Un băiat și o fată, Barney Powell (1977) și Kate Powell (1979).

„Iisus din Nazaret”.

Robert Powell a interpretat rolul Mântuitorului în „Iisus din Nazaret”. 

[Sursa foto: Presa străină]

Din anul 2000 și până acum, Robert Powell a fost prezent în cadrul mai multor producții TV, chiar și pe scena teatrului. În preajma sărbătorilor pascale, în anul 2018, el a apărut într-un documentar, mini-serie, bazat pe rolul făcut în tinerețe. Numit „The Real Jesus of Nazareth”, narat de Judd Hirsch, filmul acoperea viața lui Iisus, în care se suprapuneau scene din filmul original.

Citeste si: Premiile Grammy 2022. Cine au fost marii câștigători

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

12 actori extrem de cunoscuți au jucat cel mai complex personaj din istorie, pe Iisus. Despre toți 12 s-a spus că ar fi fost blestemați. Și asta pentru că unii au fost loviți de fulger, alții au fost uitați de Hollywood, iar alții au avut de-a face, pur și simplu, cu furia habotnicilor.

Robert Powell a avut și el parte de ghinion. Niciun regizor nu l-a mai vrut. El a fost atât de convingător în rolul lui Iisus încât niciun alt regizor n-a avut curajul să-i atribuie un alt personaj. Practic, cariera lui a luat sfârșit după primul și singurul rol de succes.

Citeste si: Aceste 5 vedete internaționale nu se pot abține de la jocurile de noroc. Cine sunt?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si