Poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar care vizează o organizaţie nonguvernamentală din care făcea parte și Primăria Sectorului 5.

Citeste si: Descoperire macabră în Sighetu Marmației. Cadavrul unui copil de 14 ani, ascuns în cușca câinelui

ONG-ul vizat de procurori este suspectat că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la autoritatea locală, condusă la vremea respectivă de primarul Daniel Florea, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate.

Ce a transmis Poliția Capitalei

Polițiștii din Capitală au făcut percheziții, marți dimineață, la Primăria Sectorului 5 din București, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală. 

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat Poliţia Capitalei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se apără românii de efectele în lanț ale inflației. Tinerii nu iau în calcul să-și schimbe stilul de viață

"În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii", a transmis sursa citată.

Citeste si: Percheziţii la locuinţa fostului preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon, într-un dosar numit" Sacoşa"

Potrivit surselor din presă, vizată este Asociația "Împreuna Salvăm Sectorul 5", înființată de fostul primar de sector Daniel Florea. 

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si