Cu ocazia zilei de Sfânta Maria, anumite persoane sărbătoresc numele Marius, iar altele nu. Unii creștini spun că acest nume este un derivat din Maria, însă alții consideră că nu are nicio legătură și că vine de la zeul Mars.

Numele este răspândit în toată Europa, dar mai ales în Italia, Franţa, Spania şi Portugalia, numele de Marius reproduce vechiul nume gentilic roman – Marius.

Cum a devenit cunoscut numele Marius?

Numele Marius a devenit celebru în epoca republicană datorită lui Caius Marius, un vestit om de stat şi comandat militar. Încercând să lămurească pe deplin originea şi semnificaţia acestui nume, cercetătorii au ajuns la concluzia că el se apropie de cuvântul etrusc “maru”, care era numele unei funcţii şi care iniţial a avut înţelesul de “om, individ”.

De asemenea, unii oameni sunt de părere că ar fi apropiat şi de radicalul indo-european “mer mor”, cu înţelesul de “bărbat tânăr, femeie tânără”, care se întâlneşte şi în limba latină “maritus” (“căsătorit, soţ”, de la verbul “marito” – “a se căsători”).

Numele Marius nu are nicio legătură cu binecunoscutul nume de Maria.

Citeste si: La mulţi ani de Sf. Maria 2022: Mesaje, urări şi felicitări pentru 15 august

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Numele nu are influențe creştine, ci este recunoscut datorită faptului că a fost reluat direct din istoria romană în epoca Renaşterii şi a devenit rapid foarte utilizat în perioada revoluţiilor democratice bugheze (mai ales din Franţa).

Urări și mesaje de Sf. Maria 2022

Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!

De Sfânta Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toata bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani!

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele.

Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume!

La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii si Sfânta Fecioara să-ți lumineze drumul în viață!

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume li porți, să te ocrotească, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea!

O sărbătorim pe Fecioara Maria și te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău!

Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru tine. La mulți ani, Maria!

Citeste si: Sf. Maria 2022: Se spune sau nu "La mulţi ani" de Adormirea Maicii Domnului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si