Bărbatul este suspectat că asambla dispozitive folosite la skimming, iar polițiștii au descoperit o cameră despre care suspectează că era folosită pentru fabricarea de astfel de dispozitive. 

Un bărbat din Bacău a fost reținut pentru fraudarea cardurilor bancare

Potrivit surselor, bărbatul de 54 de ani a ridicat suspiciuni în momentul în care a depus la sediul unei firme de curierat un colet în care se afla un receiver tv, în care era ascuns un dispozitiv de tip skimming.

Citeste si: Doi români au fost prinși pe Aeroportul Otopeni cu un kilogram de bijuterii din aur

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Acest dispozitiv este folosit la fraudarea cardurilor bancare. Coletul urma să fie trimis în Filipine.

Ce au spus polițiștii despre acest caz

”La data 30 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice Bacău au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiu, la locuinţa persoanei bănuite. În urma percheziţiei domiciliare, a fost descoperită o încăpere utilizată ca atelier de confecţionare dispozitive utilizate pentru skimming, pentru copierea datelor de carduri bancare şi înregistrarea codului PIN la bancomate.

Astfel, au fost ridicate un laptop, 2 telefoane mobile, mai multe cartele SIM, înscrisuri, componente de bancomat, componente electronice, dispozitive de filmare ascunse şi echipamente artizanale modificate/adaptate, cu privire la care există bănuiala că reprezintă componente ale unor dispozitive de skimming”, transmite Poliţia Judeţeană Bacău. 

Citeste si: VIDEO- Români păcăliți de o grupare infracțională care frauda statul, în Germania. Infractorii au făcut peste un milion de euro

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru efectuarea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si