Acoperișul trebuie să fie realizat din materiale calitative 

Pentru că acoperișul este cel care protejează întreaga structură, acesta ar trebui să fie realizat din materiale cât mai calitative și rezistente. Se poate folosi tabla tip țiglă deoarece aceasta oferă o multitudine de avantaje, atât de ordin funcțional, cât și estetic.

Citeste si: Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

Țigla metalică este un material excelent pentru realizarea acoperișurilor, având o durabilitate foarte bună și o comportare deosebită în timp. Țigla este tratată anticoroziv pentru a spori durata de viață a acesteia. În același timp, țigla metalică este deosebit de estetică și se potrivește perfect mediului exterior, fără contraste deranjante. 

Acoperișul necesită astereală de calitate

Construirea unui acoperiș presupune utilizarea unei structuri din lemn, cu pante și coamă, peste care se dispune astereala. Aceasta este, mai exact, materialul lemnos pus peste scheletul de lemn și peste care se va așeza ulterior sistemul de acoperire sau învelitoarea. 

Pentru că susține practic acest strat, este necesar ca astereala să fie realizată din lemn calitativ, nu din resturi din lemn care prezintă deteriorări.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Sfaturi pentru un mic dejun echilibrat înainte de a merge la școală

Atunci când lemnul este afectat de carii sau mucegai, aceste probleme se pot propaga la nivelul acoperișului, determinând funcționarea defectuoasă a acestuia.

Poți opta pentru astereală realizată din OSB, acest material fiind perfect pentru realizarea structurilor tip acoperiș. 

Forma acoperișului este importantă

Renovarea unui acoperiș poate însemna uneori chiar și o nouă autorizație pentru schimbarea formei acestuia. Forma unui acoperiș este cea care poate proteja clădirea, mai ales dacă vorbim despre pantele acoperișului. 

Pantele (denumite și ape) asigură scurgerea facilă a apei din precipitații, astfel încât aceasta să nu băltească la nivelul acoperișului. 

Acoperișurile pot fi de tip terasă, sau cu una două, trei sau mai multe pante, în funcție, firește, și de ordinul de mărime al casei. 

Este nevoie de hidroizolarea acoperișului

Acest punct este foarte important deoarece acoperișul reprezintă structura care ia contact cel mai adesea, alături de fundații, cu o cantitate mare de apă. Acoperișul protejează de ploaie și de depunerile de zăpadă, așa că unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere este hidroizolarea acestuia.

Hidroizolarea se poate face ușor optând pentru materiale speciale, cu rol hidrofug. Membranele polimerice, bitumul sau materialele cimentoase reprezintă doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție atunci când vrei să izolezi în mod corect un acoperiș. O dată ce acesta este izolat nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la problemele ce pot deriva din cantitățile mari de apă acumulate la nivelul acoperișului. 

Verificarea instalației electrice este imperios necesară

În cele mai multe dintre cazuri, instalația electrică este adesea trecută cu vederea atunci când vine vorba despre renovări. Dacă optezi pentru renovarea acoperișului, atunci ar trebui să soliciți ajutor specializat pentru verificarea conexiunilor, a cablurilor sau a firelor, în vederea evaluării acestora. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției incendiilor este tocmai faptul că apar scurtcircuite în zone mai greu accesibile, cum ar fi acoperișurile, astfel că este necesar să ai și acest aspect în vedere.

Renovarea acoperișului este întotdeauna una dintre cele mai bune alegeri care pot aduce beneficii majore oricărei locuințe. Fii atent la toți acești factori și crește-ți confortul începând de la cele mai mici lucruri. Renovează acoperișul și bucură-te de siguranța, rezistența și estetica de care vei beneficia ani de-a rândul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si