Armata din Coreea de Sud a denunțat duminică o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune trasă din apropierea zonei Taechon din provincia Pyongyan de Nord chiar înainte de ora locală 7 a.m.

Citeste si: Vladimir Putin l-a desemnat pe „Măcelarul de la Mariupol” să rezolve războiul din Ucraina

Racheta trasă din Coreea de Nord înaintea unei vizite în regiune a vicepreședintelui american Kamala Harris a zburat aproximativ 600 km la o altitudine de 60 km, relatează presa internațională.

rachetă coreea de nord

Racheta trasă din Coreea de Nord are legătură cu vizita în regiune a vicepreședintelui american Kamala Harris

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice este un act de provocare gravă care amenință pacea și securitatea peninsulei coreene și a comunității internaționale”, au declarat șefii de stat major din Coreea de Sud într-un comunicat.

SUA, reacție după racheta lansată din Coreea de Nord

După lansare, președintele șefilor de stat major Kim Seung-kyum și comandantul forțelor americane din Coreea, Paul LaCamera, au discutat despre situație și și-au reafirmat disponibilitatea de a răspunde oricărei amenințări sau provocări din partea Coreei de Nord.

Consiliul Național de Securitate al Coreei de Sud a organizat o reuniune de urgență pentru a discuta măsurile de răspuns și a condamnat lansarea ca fiind o aparentă încălcare a Consiliului de Securitate al ONU.

Citeste si: Atacurile nucleare în scop preventiv sunt autorizate de Coreea de Nord

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a sosit sâmbătă târziu la Seul dintr-o călătorie în Marea Britanie, Statele Unite și Canada, a fost informat despre lansare, a anunțat biroul prezidențial.

Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a declarat că Japonia a estimat că racheta a atins altitudinea maximă la 50 de km și ar fi putut zbura pe o traiectorie neregulată.

Hamada a spus că a căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei și nu au fost raportate probleme cu transportul maritim sau cu traficul aerian.

Coreea de Nord a fost angajată într-o serie record de teste de arme de câteva luni, în timp ce negocierile cu comunitatea internaţională privind programul său nuclear şi de rachete au stagnat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si