Christian Corbet l-a sculptat pe prințul Philip în 2013. Acum, pentru a defini chipul faraonului Tutankhamon, a folosit un model 3D bazat pe scanări ale craniului faraonului pentru a-i da viață, rezultatul final fiind numit una dintre cele mai realiste reconstrucții ale lui Tutankhamon create vreodată.

„Este un aspect mult mai realist decât oricare dintre cele pe care le-am văzut în trecut”

Am lucrat pornind de la modelul 3D al craniului, iar apoi am adăugat straturile de mușchi și am construit efectiv fața. 

Anatomia craniului său a ghidat reconstrucția facială, așa că eu cred că este un aspect mult mai realist decât oricare dintre cele pe care le-am văzut în trecut ”, a  declarat Andrew Nelson de la Universitatea Western din Canada, care a realizat scanările craniului conducătorului antic.

Citește și: Un bărbat a primit 10 lei pentru a-și cumpăra mâncare. Gestul neașteptat care a urmat i-a înduioșat pe mii de internauți/ „Voi mai găsi de mâncare”

Echipa a folosit tomografii computerizate (CT) pentru a crea un model 3D precis al craniului, precum și markeri de țesut care indică adâncimea cărnii în diferite locuri, pe baza egiptenilor moderni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Am construit apoi mușchii strat cu strat până când reconstrucția medico-legală a fost completă.

Sculptura medico-legală s-a bazat pe știința craniului, iar markerii de țesut și măsurătorile fiecăruia s-au bazat pe subiectul egiptean mediu de sex masculin.

Nu există nicio licență creativă aici. Fiecare etapă a fost, de asemenea, fotografiată pentru a-mi dovedi munca ”, a explicat Corbet.

Citește și: Descoperire macabră în Banat: un bărbat de 46 de ani a fost găsit înjunghiat înimă

Tutankhamon (n. 1341 î.Hr. – d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1332 î.Hr. – 1323 î.Hr. Acesta a urcat pe tron încă de la 9 ani. El este fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) și al reginei Kiya, făcând parte din Epoca de aur a faraonilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si