Regimul de la Phenian a lansat duminică două rachete balistice "neidentificate", potrivit presei internaționale.

Citește și: Se dau bani de la stat pentru români. Cine primește 1.000 de lei în mână de la Guvern

Lansarea vine la câteva zile după ce Coreea de Nord a anunţat testarea cu succes a unui motor cu combustibil solid de mare putere cu scopul de a dezvolta o nouă armă.

Citește și: Val de Covid în China. Crematoriile au listă de așteptare de o săptămână

Potrivit Reuters, este vorba despre două rachete cu rază medie de acţiune.

Reacție dură din partea Japoniei 

Atât Japonia, cât și Coreea de Sud au reacționat imediat după lansarea noilor rachete de către regimul condus de Kim Jong-un.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Statul major sud-coreean a anunţat că a detectat rachetele balistice trase din zona Tongchang-ri, în provincia Phenianul de Nord, în direcţia Mării de Est, numite şi Marea Japoniei.

Citește și: Kim Jong-Un și-a arătat fiica public

Rachetele au fost detectate între 11. 13 (02.13 GMT) şi 12.05 (3.05 GMT), potrivit Agerpres.

"Armata noastră a întărit supravegherea şi vigilenţa cooperând strâns cu SUA şi menţinând o stare de pregătire completă", a adăugat statul major interarme sud-coreean într-un comunicat.

Citește și: Armata din Coreea de Nord a deschis focul la granița cu Coreea de Sud

Rachetele au zburat pe o distanţă de circa 500 km, atingând o altitudine maximă de 550 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării. 

"Acest lucru ameninţă pacea şi securitatea ţării noastre, a acestei regiuni şi a comunităţii internaţionale şi acest lucru este absolut inacceptabil", a declarat ministrul adjunct al apărării de la Tokyo, Toshiro Ino.

Această lansare intervine în contextul în care Phenianul a anunţat vineri seară că a testat "un motor cu combustibil solid de mare putere", pe care media de stat KCNA l-a calificat drept un test important "pentru dezvoltarea unui sistem de armament strategic de un nou tip".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si