După câteva zile petrecute în sânul familiei, românii care muncesc peste hotare au luat, din nou, drumul străinătății, în a treia zi de Crăciun. Aeroporturile din toată țara au fost aglomerate astăzi, iar călătorii și-au luat, cu inima strânsă, rămas bun de la cei dragi. Au pus, însă, în bagaje câteva bucate tradiționale care să le aducă aminte de sărbătorile petrecute acasă.

Românii sunt triști din cauza plecării

Pe cât de dulce a fost revederea cu cei dragi atunci când s-au întors acasă, pe atât de grea a fost despărțirea de familie pentru românii care lucrează în străinătate și pentru care vacanța de sărbători a luat deja sfârșit. Este și cazul doamnei Angelica, care astăzi s-a îmbarcat către Treviso:

„- Mai bine era acasă, alături de cei dragi.
- Cât ați reușit să stați acasă?

- Trei săptămâni, puțin, după trei ani. Trist, mai mult trist decât bucurie, dar n-avem ce face”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tot în Italia lucrează de cinci ani și acest bărbat, iar sărbătorile le-a petrecut mai mult pe drumuri. A venit în țară în prima zi de Crăciun, iar astăzi s-a întors din nou la muncă. A stat acasă doar două zile și, chiar dacă n-a simțit sărbătorile, este bucuros că i-a strâns în brațe pe cei dragi:

„- Trist, dar asta e situația, nu avem ce face, mergem la muncă, trebuie să muncim.


- Cum au fost aceste zile?

- Scurte, foarte scurte au fost”.

Dorul de copii se resimte

Cu lacrimi în ochi, cei care au rămas acasă și-au strâns în brațe copiii și nepoții, cu gândul la următoarea vacanță în care se vor revedea.

„- Să îmi scrieți mesaj. Da. Hai, mergeți aveți grijă, cu bine, drum bun.

- La vară venim!

- Bravo, vă așteaptă mama!”
Această doamnă a venit de la Suceava la aeroportul din Iași să-și conducă fiica și cei doi nepoți pe care i-a revăzut de sărbători după cinci ani în care n-au fost deloc acasă.

Statisticile arată că sunt peste 8 milioane de români care lucrează în străinătate. Doar o parte dintre ei au putut ajunge acasă de Crăciun. La trecerea dintre ani, însă, cei mai mulți vor ura „La mulți ani!” familiei de acasă pin telefon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si