Centrul capitalei georgiene, Tbilisi, a fost din nou plin de protestatari. Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere renunțarea la controversata lege a ”agenților străini”. Pentru a calma situația, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Citește și: VIDEO- Proteste violente în Georgia. 66 de persoane arestate și zeci de polițiști răniți

Protestatarii au aruncat cu pietre și cocktail Molotov

Pentru a se salva, protestatarii au folosit tot ce aveau la îndemână. Grupuri de manifestanți au aruncat cu pietre și cocktail Molotov. Au ridicat baricade împotriva mascaților, iar câțiva au răsturnat o mașină.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este diferența între zahărul din dulciuri și zahărul din fructe. Este acesta mai sănătos?- antena3.ro

Citeste si: Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA- wowbiz.ro

La doar câteva ore de la începerea protestelor, partidul de guvernământ din Georgia a anunțat că retrage proiectul de lege. Acesta prevedea ca ONG-urile și organizațiile media, care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate, să se înregistreze ca ”agenți străini”. Protestatarii au susținut că este o copie a unei legi rusești pe care Kremlinul o folosește pentru a înăbuși orice critică.

Și Rusia a reacționat.

Imediat după retragere, Moscova și-a exprimat îngrijorarea iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a transmis că etnici ruși din țările vecine trebuie să fie vigilenți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si