Pistele de biciclete sunt o problemă în Capitală, în sensul că nu sunt destule sau sunt prost gândite. Astfel, elaborarea unui nou plan vine ca o veste bună mai ales acum, la început de sezon estival. Acest master plan despre care a vorbit edilul Bucureștiului va permite investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni. 

„Un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete”

„Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală.

Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care ne va permite să facem investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni.

Citește și: Jurnaliștii vor putea lăsa mașinile în parcările publice din Capitală, în baza solicitărilor prealabile

Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni ”, a scris Nicușor Dan duminică, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Conform edilului, acest document va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete. Totodată, acest plan va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare. Se va ține cont astfel de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş.

Citește și: Nicuşor Dan, promisiuni deșarte în privința căldurii: „Iarna viitoare o să fie mai bine, mult mai bine”

„Reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei ”, a mai precizat Nicuşor Dan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si