O educatoare care predă la Grădinița nr. 33 din municipiul Ploiești, a fost depistată ca fiind infectată cu TBC, aceasta fiind internată de urgență în spital.

În prezența părinților, cei mici înscriși la grădinița cu pricina au fost testați vineri, 17 martie 2023, iar luni se preconizează că vor putea fi prezentate rezultatele.

Citește și: El este Florin, polițistul care a salvat un bărbat dintr-un apartament cuprins de flăcări. Omul legii se afla în timpul liber

Educatoarea în cauză care a fost infectată cu tuberculoză va rămâne internată în spital pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.

Potrivit spuselor reprezentanților ISJ Prahova, marți, pe data de 14 martie 2023, sălile de clasă din grădiniță au fost dezinfectate cu soluții speciale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tuberculoza este o boală extrem de contagioasă, care se transmite prin aer și care afectează mai ales plămânii.

Posibil focar de TBC la o grădiniță din Ploiești. Una dintre educatoare este infectată

Posibil focar de TBC la o grădiniță din Ploiești. Una dintre educatoare este infectată

[Sursa foto: istock.com]

Cresc cazurile de tuberculoză și astm. Spitalele din București abia fac față

Valul de viroze respectiv gripă cu care ne confruntăm deja de săptămâni bune, pare să aibă și o față mai puțin cunoscută. Cazurile de tuberculoză și astm au început să crească, astfel că spitalele găsesc cu greu locuri în care să trateze bolnavii.

Cazurile de tuberculoză și astm au început să crească. Pentru unii pacienți ajunși în spital cu simptome respiratorii și tuse puternică, crezând ei, cauzate de gripă, s-au dovedit a fi simptome ale unui diagnostic mai grav de atât.

Citește și: Tânăr de 17 ani, prins sub influenţa drogurilor şi fără a avea permis pe o motocicletă fără numere de înmatriculare, în Mehedinți

O infecție respiratorie la un pacient cu tuberculoză nediagnosticat îl aduce mai repede către spital, în această perioadă, spune managerul Institutului Marius Nasta, conform Hotnews.

De altfel, spitalele de pneumologie sunt sufocate deja. La Institutul Marius Nasta din Capitală deja nu mai e loc pentru pacienții care ajung să fie diagnosticați cu tuberculoză, astfel că medicii sunt nevoiți să redirecționeze pacienții către alte unități spitalicești din afara Bucureștiului.

Principalul motiv din cauza căruia se ajunge în astfel de situații este acela că oamenii stau acasă cu tuberculoza până târziu.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta avertizează că tuberculoza poate evolua foarte rapid, în doar câteva luni.

Citește și: VIDEO. Un tată și-a pedepsit fiul să se joace pe telefon 17 ore fără somn, până a vomitat. Ce l-a făcut să aplice această pedeapsă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si