Știai asta? Este posibil să îți amanetezi mașina pentru a obține un împrumut. Care este scopul? Pentru a putea beneficia de o garanție atunci când soliciți un împrumut. Astfel, vehiculul tău reprezintă garanția rambursării viitoare. Acest principiu moștenit de la casa de amanet are un nume: credit de tip amanet auto cu drept de răscumpărare.

Amanetul auto este un tip de credit pe termen scurt și cu un nivel scăzut al dobânzii care permite obținerea unei sume de bani în schimbul unui obiect lăsat drept gaj, garanție, în acest caz, mașina.

Facturi, alimente, imobiliare... de ceva luni încoace, prețurile explodează și sunt din ce în ce mai mari lună de lună. Românii descoperă sau redescoperă inflația generalizată aproape la toate produsele de consum. Penurie, criză sanitară, războiul din Ucraina... cauzele sunt diverse și se întrepătrund.

Apelarea la credit de tip amanet auto

În același timp, ratele dobânzilor sunt în creștere, ceea ce face ca accesul la credite să fie mai complicat și mai scump.

Această creștere a costului vieții afectează în primul rând gospodăriile cele mai vulnerabile. Cu atât mai mult cu cât inflația este deosebit de mare la cheltuielile mai importante: benzină, alimente, energie etc.

Pentru situațiile în care este nevoie de bani destul de urgent, unele persoane nu au altă soluție decât de a apela la un credit, dar se trezesc că sunt refuzate și că băncile sunt din ce în ce mai exigente.

Dar, pentru creditul de consum tip clasic, creditul de tip amanet auto poate să fie cea mai bună alternativă. 

Contractul de credit de tip amanet auto se deosebește de creditul clasic prin obiectul care este depus în depozit de către împrumutat. Valoarea obiectului pus în gaj este cea care determină suma de bani care va fi împrumutată în schimb.

Cum se poate obține un credit de tip amanet auto?

Succesul creditului de tip amanet auto este datorat mai ales simplității sale. Pentru a obține un astfel de împrumut nu este nevoie să se tot meargă la bancă de nenumărate ori sau să se studieze dosarul, să se facă o anchetă de credit, etc. De asemenea, nu situația financiară a celui care cere creditul sau capacitățile sale de rambursare sunt cele care vor determina obținerea unui astfel de credit. Ci mai degrabă, valoarea mașinii pe care o lasă la amanet drept garanție. 

Avantajele unei astfel de abordări sunt numeroase:

- Viteză.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

- Discreție.

- Și, contrar a ceea ce s-ar putea crede, dobânda este foarte competitivă.

De asemenea, acest tip de credit auto este o modalitate rapidă și ușoară de a obține bani, o soluție pentru cei care se grăbesc și nu vor sau nu pot solicita un împrumut personal la o bancă.

Spre deosebire de un împrumut tradițional, amanetul auto permite rambursarea anticipată dacă cineva are capacitatea de a plăti banii creditorului înainte de expirarea împrumutului și, prin urmare, este posibil să recupereze garanția mai devreme decât se aștepta.

Este o soluție de tranziție care se va potrivi foarte bine tuturor celor care au un deficit de lichidități care va fi doar temporar.

În zilele noastre, cei care vor să obțină un împrumut bancar, trec printr-o veritabilă cursă cu obstacole. Ți se cere să dovedești că ai o activitate și resurse și nu trebuie să ai un istoric de neplată. Dar, acest tip de împrumut se acordă pentru 30 de zile și poate fi prelungit de câte ori dorește clientul, cu plata comisionului.

Care sunt condițiile ce trebuie să fie respectate?

Cei care vor să apeleze la acest tip de credit, trebuie să fie proprietarii de drept ai mașinii. Mașina nu trebuie să fie luată însă în leasing sau nu trebuie să facă obiectul unei rezerve de proprietate. Documentul de înmatriculare al vehiculului trebuie să fie valabil și să nu fie suspendat.

Citește și: Creditele nu sunt pentru oricine

Mașina ce a fost dată garanție se poate recupera în orice moment. Este de ajuns dacă se returnează toți banii care au fost împrumutați. 

În cazul în care persoana dorește să recupereze vehiculul înainte de termenul convenit, acest lucru este de obicei posibil, cu condiția ca aceasta să poată rambursa suma convenită către firma de amanet auto.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, în unele țări chiar și vedetele recurg la acest tip de finanțare. Pentru a-și finanța vacanțele, unele vedete nu ezită să-și încredințeze mașina unei case de amanet pentru a obține un venit suplimentar.

Pentru a finanța cadouri extravagante, vacanțe exclusiviste sau cumpărături de Crăciun în magazinle din New York, Milano sau Paris, vedetele preferă să amaneteze una dintre mașini.

Nu doar vedetele

Cu toate acestea, fenomenul nu se limitează la vedete sau persoane publice. Mulți angajați cu salarii mari, cum ar fi directorii și managerii de nivel mediu și superior, apelează din ce în ce mai mult la serviciile oferite de experții în credit amanet auto, mai ales în perioada  Crăciunului. Numerarul le este furnizat mai rapid decât la bănci, cu care discuțiile pot dura mult timp.

Câțiva termeni de știut

Dreptul de retragere: Majoritatea sistemelor de amanet nu au drept de retragere. Prin urmare, acest tip de împrumut implică un risc pentru client. 

Reînnoirea și durata maximă: un împrumut de amanet poate fi reînnoit, dar nu poate depăși o anumită perioadă. Perioada maximă de prelungire a contractului de amanet auto diferă de la firmă la firmă.

Bunuri gajate: Obiectele gajate trebuie să aibă o valoare de piață "clară". Acestea sunt, de obicei, pe lângă mașini, bijuterii, tablouri, instrumente muzicale, mașini de epocă etc.

În concluzie, prin amanetarea mașinii, există mai multe șanse de a primi finanțare sau credit rapid și de a scăpa de problemele cu care te confrunți sau, de ce nu, de a-ți finanta vacanța exotică mult visată. 

Citește și: Creditul nebancar- o alternativa la creditul bancar?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si