Protestatarii care l-au agresat pe Ludovic Orban au fost identificați, și ulterior sancționați cu amenzi cu o sumă totală de 3.000 de lei. 

Agresorii lui Ludovic Orban au fost prinși și amendați

În afară de amenzile date celor patru agresori, o altă persoană a fost amendată cu o sumă totală de 1.500 de lei pentru sancționarea parlamentarului UDMR Csoma Botond. Astfel, pentru încălcarea legislației, participanții la protestul neautorizat au primit amenzi cu o valoare totală de peste 50 de mii de lei.

În cazul agresiunii parlamentarului UDMR Csoma Botond s-a identificat un singur agresor, căruia i s-au aplicat patru amenzi în valoare totală de 1.500 de lei. Acesta a fost amendat pentru încălcarea unor prevederi din Legile 60 și 61 din 1991.

Citește și: Protestul sindicaliștilor din Educație

Și câțiva dintre manifestanții protestului organizat de AUR au fost sancționați de jandarmi. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Alexandru Iacob, a precizat că, urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.700 lei. 

Citește și: Cine este ”colaboratoarea AUR” acuzată că a vrut să intre în Parlament cu patru gloanțe

„În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal în vigoare”, menționează aceeași sursă.

Citește și: VIDEO- Ligia Deca, ministrul Educației, despre protestul de astăzi al sindicaliștilor: „Voi lupta ca profesia de dascăl să fie respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării”

Scandal uriaș în Parlament! Membrii AUR au pornit un protest, iar Ludovic Orban acuză că a fost agresat de manifestanți

Un scandal de proporții a izbucnit în Parlament după ce Ludovic Orban a declarat pentru Digi24 că ar fi fost agresat de manifestanți când încerca să intre în curtea Palatului Parlamentului pe la intrarea Camerei Deputaților.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Jandarmeria Municipiului București a transmis că:  „În rândul manifestanţilor şi-a făcut apariţia domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal şi huiduit de ceilalţi participanţi la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislaţia în vigoare în această situaţie şi pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora”.

Instituţia precizează că s-a permis accesul parlamentarului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului şi, sub protecţia jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranţă, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curţii, printr-o altă intrare.

„De asemenea, o persoană din rândul manifestanţilor a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală.

Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acţiune şi prin punerea la dispoziţie a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, a mai precizat Jandarmeria. 

În urma prezenței sale la Parlament, Orban a declarat pentru Digi24 că ar fi fost agresat de membrii AUR. Fostul

președinte al PNL a mărturisit că protestatarii au fost asmuțiți asupra sa.

Ludovic Orban acuză manifestanții că l-au agresat. Un alt parlamentar ar fi fost în aceeași situație

Potrivit  adevarul.ro, un alt parlamentar ar fi fost agresat. Astfel, jandarmii  l-au identificat pe agresor, fiind un bărbat de 40 de ani. Acestuia i s-a deschis dosar penal. Însă, în cazul lui Orban autorii faptelor sunt încă în verificări.

Citește și:  Un reprezentant al AUR a încercat să intre cu gloanțe letale în Parlament

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Citeste si:  „Nu pot!” Durere mare la înmormântarea lui Eduard, bărbatul care și-a pierdut viața în apele Mureșului!- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ludovic Orban a declarat pentru Digi24 că:  „Cea mai mare parte a protestatarilor(...) au fost asmuțiți împotriva mea. Cei care manifestau în zona intrării de la Izvor mă cunoșteau, îmi cunosc opțiunile și părerile și au fost civilizați. Când am plecat de la poarta de la Izvor a trebuit să traversez clădirea. Grupurile de manifestanți erau în mai multe locuri. Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv. Părerea mea este că această agresiune a fost provocată de oamenii AUR. Există o excepție, un deputat Antonio Andrușceac, a încercat să îi convingă pe manifestanții AUR să nu fie agresivi la adresa mea. Cred că și el a încasat câteva lovituri”.

Citește și:  Se anunță unul dintre cele mai mari marșuri de protest din țară, pe 10 mai. Ce drepturi vor federațiile din educație

Întâlnirea AUR este împotriva mai multor legi care sunt dezbătute în Parlament, printre care legile Educației, dar și legea de prevenire a separării copilului de părinți.

Zeci de membri ai AUR protestează în fața Parlamentului, în timp ce alte sute de persoane se află la intrarea Camerei Deputaților.

Citește și:  VIDEO- Proiect de lege REPER- Dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și înlocuirea cu amendă

George Simion a declarat într-un live pe Facebook că:   „Suntem aici pentru a protesta față de legile antinaționale pe care actuala Coaliție le introduce.(..) Veniți alături de noi să continuăm protestul pentru că astăzi este la vot final legea legată de copii și de bogățiile naționale. Până nu este scoasă de pe ordinea de zi nu vom pleca de aici, din fața Parlamentului”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si