AS Roma nu a reușit să o învingă pe Sevilla, însă Inter Milano și Fiorentina vor încerca o performanță mai bună contra celor de la Manchester City respectiv West Ham. Finala UEFA Champions League 2022/2023 este programată pe data de 10 iunie 2023, de la ora 22:00. Echipele antrenate de Pep Guardiola și Simone Inzaghi vor fi față în față pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul. 

Inter încearcă să dea lovitura la Istanbul

Inter Milano pornește cu șansa a doua în opinia site-urilor de specialitate, care oferă ponturi pariuri Champions League. Gruparea italiană are o cotă de 4.30 pentru a pleca de la Istanbul cu trofeul și 7.50 pentru a se impune în timpul regulamentar. De partea cealaltă, băieții lui Pep Guardiola au primit o cotă de 1.22 pentru a câștiga primul trofeu UEFA Champions League din istoria clubului. Succesul în 90 de minute este cotat cu 1.46. Pentru o eventuală remiză în 90 de minute, cota este 4.90.

Italienii se bazează foarte mult pe experiență, fiind singurul capitol la care sunt net superiori în finala din Turcia. Inter Milano a reușit să câștige 3 trofee – în 1964, 1965 și 2010. Până acum, doar Ajax, Barcelona, Liverpool, Bayern Munchen, AC Milan și Real Madrid au adunat mai multe medalii de aur. Pe lângă cele 3 trofee câștigate, Inter a mai ajuns în 2 finale – în 1967 și 1972.

Din păcate pentru suporterii de pe Giuseppe Meazza, ambele au fost pierdute.

Simone Inzaghi are mai multe atuuri în compartimentul ofensiv. Lautaro Martinez și Edin Dzeko sunt cei doi oameni de bază, însă Romelu Lukaku sau chiar Correa pot intra pe parcurs, atunci când fundașii celor de la Manchester City sunt obosiți. De asemenea, la mijloc, italienii se bazează foarte mult pe Barella, Mkhitaryan și Calhanoglu.

Manchester City, decisă să lanseze o ofensivă totală

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Manchester City nu are istorie, nu are palmares și nici experiență, însă are cel mai periculos atacant din Europa în momentul de față. Erling Haaland a marcat 36 de goluri în Premier League, terminând pe primul loc în topul golgheterilor. Acesta este și cel mai prolific jucător din UEFA Champions League – cu 12 reușite. 

Citește și: Finala Champions League 2023: Inter Milano și Manchester City se vor înfrunta la Istanbul. În ce dată este programat meciul

Nu doar Haaland reprezintă însă un pericol pentru poarta italienilor. Pep Guardiola are extrem de multe variante, cu Bernardo Silva, Grealish, Gundogan, Kevin de Bruyne, Rodri, Phil Foden, Mahrez sau Julian Alvarez. RB Leipzig, Bayern Munchen și Real Madrid au simțit furia ofensivei ”cetățenilor” în a doua jumătate a sezonului european. 

Leipzig a pierdut cu scorul de 7-0 pe Etihad Stadium, Bayern a cedat la Manchester cu scorul de 3-0, în timp ce Real Madrid a încasat în deplasare 4 goluri.

Manchester City este una din cele mai ofensive formații din primele 5 campionate ale Europei. În Premier League, vechea și noua campioană a marcat de 94 de ori în 38 de etape.

Fiorentina vrea să păstreze trofeul Europa League în Serie A

Prima ediție de Conference League din istorie s-a încheiat cu victoria celor de la AS Roma în fața celor de la Feyenoord. Trupa lui Jose Mourinho a ajuns din nou într-o finală europeană, însă a cedat în ultimul act din Europa League, la loviturile de departajare – cu Sevilla. Din câte se pare, acesta va repeta istoria de la Tottenham și Manchester United – urmând să plece destul de repede de pe banca tehnică, în căutarea unei noi aventuri.

Acum, Fiorentina încearcă să repete performanța romanilor. Italienii au a doua șansă contra celor de la West Ham, cu o cotă de 2.10 la câștigarea finalei. Succesul în 90 de minute este cotat cu 2.75. Victoria în timpul regulamentar a britanicilor a primit o cotă de 2.60, în timp ce cota pentru ca West Ham să plece acasă cu medaliile este 1.90. Remiza este cotată cu 3.25.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Ultimul act al actualei ediții de Conference League va avea loc pe 7 iunie 2023, începând cu ora locală a României 22:00. Fortuna Arena din Praga (Cehia) va găzdui finala dintre Fiorentina și West Ham. La centru se va afla arbitrul spaniol Carlos del Cerro.

Ambele formații au ratat calificarea în Europa prin intermediul campionatului, așadar partida este una de maxim interes pentru cele două. West Ham nu a mai evoluat în weekend, deoarece Premier League s-a încheiat cu o săptămână în urmă. Fiorentina în schimb a câștigat în ultima etapă, 3-1 pe terenul celor de la Sassuolo – la capătul unei partide fără mize. Gazdele duelului au încasat nu mai puțin de 2 cartonașe roșii.

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări oricând. 

Citește și: Meciul de fotbal al legendelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si