David Popovici ratează medaliile la CM 2023 de înot din Japonia

UPDATE. David Popovici a terminat abia pe locul 4, după ce a condus trei lungimi de banzin, dar a fost depășit de trei înotători pe ultimii 50 de metri!

Proba de 200 m liber a fost câștigată de britanicul Matew Richards, care obținuse al cincilea timp în semifinale, urmat de un alt britanic- Tom Dean.

Medalia de bronz a fost câștigată de sud-coreeanul Sun Hwuong.

UPDATE. David Popovici întoarce primul după prima lungime de bazin și termină primul și la 100 m! 

UPDATE 14.05. David Popovici se pregătește de startul pe culoarul 4 al finalei de 200 metri liber de la CM 2023 de la Fukuoka.

UPDATE 14.02. David Popovici pornește ca favorit și vrea să doboare recordul mondial stabilit de germanul Paul Bidermann (1:42:00), stabilit în 2009. Dacă reușește David Popovici primește un premiu de 30.000 euro.  

David Popovici s-a calificat de pe prima poziție în finala de 200 metri liber, cu un timp de 1:44:70, timp cu care Popovici i-a devansat pe toți adversarii săi din finala de marți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: David Popovici, de neoprit. Acesta s-a calificat în semifinalele la 200 m liber la CM de la Fukuoka

David Popovici va concura în finala la 200 metri liber de marți împotriva a doi americani, doi britanici, doi sud-coreeni și un austriac.

David Popovici luptă marți pentru aur în Japonia. La ce oră se desfășoară finala de la 200 metri liber?

David Popovici, campionul mondial al probei de 200 metri liber încă de la vârsta de 17 ani, este principalul favorit al cursei de marți de la Fukuoka.

Citește și: David Popovici a absolvit liceul! La ce facultate va merge campionul României? „Felicitări din suflet, dragule!”

Finala de la 200 metri liber, cu David Popovici cel mai probabil pe culoarul 4, va avea loc marți, 25 iulie, de la ora 14:02 (ora României).

Anul trecut, în iunie, la doar 17 ani, David Popovici devenea dublu campion mondial la seniori, la Campionatele mondiale de la Budapesta.

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici, sportiv al clubului Dinamo București, a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986- 50 m liber) și Diana Mocanu (2001- 200 m spate).

David Popovici, împotriva rivalilor din finala de 200 metri liber de anul trecut

David Popovici a încheiat finala de 200 metri liber de anul trecut cu timpul de 1:43.21.

Podiumul cucerit de David Popovici a fost completat la Campionatele mondiale de înot din 2022 de Sunwoo Hwang (1:44.47-

Coreea de Sud) și Tom Dean (1:44.98- Marea Britanie- campion olimpic la Tokyo).

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cei doi se regăsesc în finala de marți, 25 iulie 2023, de la ora 14.02, fiind devansați ca timp în semifinale atât de David Popovici, cât și de Luke Hobson- SUA.

David Popovici finala 200 metri Japonia

David Popovici și adversarii săi în finala de 200 metri liber din Japonia - la ce oră e finala de marți?

[Sursa foto: Facebook]

David Popovici își apără aurul și în finala de 100 metri liber

David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial.

Seriile de calificare pentru a doua proba la care se luptă David Popovici în Japonia sunt programate joi, 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da vineri, 28 iulie.

David Popovici, favorit în finalele din Japonia

David Popovici, favorit în finalele din Japonia

[Sursa foto: Facebook]

David Popovici poate doborî recordul mondial

David Popovici s-a concentrat în ultimele luni pe proba de 200 de metri, acolo unde visează să doboare recordul mondial deţinut de Paul Bidermann (1:42:00- Roma 2009).

David Popovici a obținut a treia cea mai bună performanţă din toate timpurile, în finala Europenelor de la Roma, de anul trecut (1:42:97).

david popovici finala ora

David Popovici va concura cel mai probabil pe culoarul 4, marți de la ora 14.02

[Sursa foto: Facebook]
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si