Sforăitul este una dintre cele mai frecvente probleme de respirație, iar de cele mai multe ori acesta este cauzat de deviația de sept.

Citește și: VIDEO- Metodele prin care să scăpăm rapid de diferența de fus orar

„Nasul înfundat este una din cauzele care pot să ducă la sforăit”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Există trucuri care să ne scape de sforoit?” 

Dr. Ioan Bulescu, medic ORL:  „Trucuri așa ușoare pe care să le putem face acasă nu prea există. Dacă sforăim într-o anumită poziție, un truc ar fi să dormim în alta, dar dacă sforăim în orice poziție nu prea putem să facem mare lucru.” 

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ce anume ar trebui să facem?”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Dr. Ioan Bulescu, medic ORL: „Ar trebui să mergem la un medic dacă sforăitul persistă, dacă este zgomotos, dacă îi deranjează pe cei din jur. Ar trebui să mergem la un medic, la un specialist în somnologie care să ne ajute.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „În ce moment le recomandați pacienților care sforăie o operația de deviație de sept?”

Dr. Ioan Bulescu, medic ORL: „Într-adevăr, nasul înfundat este una din cauzele care pot să ducă la sforăit și atunci când facem un examen clinic ORL sau endoscopie și vedem că este o deviație de sept, mai ales dacă pacientul se și plânge de o respirație nesatisfăcătoare, atunci putem să recomandăm o operație de deviație de sept.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cât durează intervenția și recuperarea după intervenție?”

Dr. Ioan Bulescu, medic ORL: „Este o intervenție relativ simplă, mai ales pentru pacient care doarme în timpul operației. Durează undeva în jur de o oră sau chiar mai puțin de o oră, după aceea recuperarea este fără dureri, fără probleme mari. Va fi doar o senzație de nas înfundat, care persistă câteva zile.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si