Aniversarea de 25 de ani a Google. Motorul de căutare aniversează miercuri, 27 septembrie, minunata vârstă de 25 de ani!

Cu ocazia acestei zile, Google a creat un Doodle special care simbolizează evoluția sa de-a lungul anilor, precum și impactul companiei în lumea digitală.

Prin Doodle-ul special se celebrează, pe lângă aniversare, misiunea Google de a organiza informațiile la nivel mondial, astfel încât fiecare om să găsească ceva potrivit pentru el în motorul de căutare!

Citește și: De ce să folosești Google Ads?

Aniversarea de 25 de ani a Google, sărbatorită azi, 27 septembrie 2023. Ce schimbări a făcut motorul de căutare în toată această perioadă?

Aniversarea de 25 de ani a Google, sărbatorită azi, 27 septembrie 2023. Ce schimbări a făcut motorul de căutare în toată această perioadă?

Aniversarea de 25 de ani a Google. Cum a început totul?

În urmă cu peste 20 de ani, doi studenți de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin visau la crearea motorului de căutare pe internet care să fie organizat și accesibil tuturor.

Publicația Business Insider a documentat istoria motorului de căutare Google încă de la începuturile sale. Acesta a luat naștere în camere de cămin ale Universității Stanford, atunci când fondatorii săi, Larry și Sergey au încercat să vândă compania și, la un moment dat, Google a devenit Alphabet (n.r. astăzi compania mamă).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Aniversarea de 25 de ani a Google, sărbatorită azi, 27 septembrie 2023. Ce schimbări a făcut motorul de căutare în toată această perioadă?

Aniversarea de 25 de ani a Google, sărbatorită azi, 27 septembrie 2023. Ce schimbări a făcut motorul de căutare în toată această perioadă?

[Sursa foto: Unsplash]

Google nu s-a numit mereu așa. Activitatea sa a început în anul 1996, când cei doi studenți doctoranzi de la Stanford au creat „Backrub”, motorul de căutare care folosea tehnologia „Page Rank” și care afișa paginile web în baza numărului de căutări anterioare ale acelorași pagini.

Așa cum am menționat anterior, Google a luat naștere în camere de cămin studențești ale Stanford și, ca atare, putem spune că acela a fost chiar primul birou al fondatorilor Google.

Numele motorului de căutare reflectă baza de date pe care cei doi fondatori încercau să o pună la dispoziție. 

Domeniul google.com a fost înregistrat la 15 septembrie 1997, iar la început era doar google.stanford.edu. Primul birou oficial al Google a fost în clădirea 165 University Avenue din Palo Alto, iar mutarea s-a realizat în martie 1999. Primul sediu internaţional al Google s-a deschis în 2001 în Tokyo, Japonia. 

Ce schimbări a făcut motorul de căutare Google în 25 de ani?

În anul 2000 s-a lansat google.com disponibil în 10 limbi: franceză, germană, italiană, suedeză, finlandeză, spaniolă, portugheză, neerlandeză, norvegiană și daneză. În prezent, căutările Google sunt afișate în peste 150 de limbi.

Citește și: Google împlinește 21 de ani. Motorul de căutare sărbătorește printr-un Google Doodle aniversar

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

De-a lungul anilor, Google a dezvoltat o serie de produse revoluționare cum ar fi Gmail și Google Search. Totodată, compania a fost implicată în numeroase achiziții și lansări de produse precum Youtube, Android și Google Maps.

În anul 2000, Google a început să vândă publicitate și, în același an, a reușit să depășească motorul de căutare al Yahoo.

În prezent, Google este un spațiu interactiv pentru miliarde de oameni de pe întregul glob și pune la dispoziție unelte de mare ajutor pentru milioane de afaceri din întreaga lume, care există cu ajutorul acestui motor de căutare!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si