Sunt zeci de astfel de centre educaționale peste tot în țară și care funcționează ca grădinițe și creșe și oferă serviciile unor educatori și îngrijitori. În realitate, însă, aceste instituții nu au calitate educațională.

Centre educaționale ilegale, descoperite de autorități

Deși legea le permite existența, două astfel de centre, descoperite doar într-o săptămână, nu educau copiii. Lăsați nesupravegheați, micuții erau chiar loviți și înfometați, așa cum au surprins camerele de supraveghere și cum acuză părinții.

Carmen are o fetiță în vârstă de un an și jumătate care ar fi fost agresată într-un astfel de centru educațional care funcționează de ani de zile. Autoritățile au descoperit în urma unor controale că în acte instituția nu există.

Citește și: Mesaje de Ziua Educației 2023: Urări și felicitări pentru elevi
„Ce au constatat colegii mei acolo este că acea unitate nu avea schimbată destinația din locuință, în spațiu comercial”, a transmis Poliția Locală din Bragadiru.
Părinții au picat practic în capcana cuvintelor.
Alertate de către părinți, autoritățile admit că sunt legate de mâni și de picioare atunci când vine vorba despre astfel de centre, însă pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Până acum, polițiștii au deschis o anchetă penală după ce au fost înregistrate 6 plângeri cu privire la un astfel de centru ce funcționează în Bragadiru. La alte instituții nu s-au înregistrat plângeri, deși incidente au fost.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si