„Pe un frig pătrunzător, în curtea unei case din Târgu Jiu a fost oficiată astăzi o slujbă în toată regula. Un preot și-a improvizat acasă un altar și spune că are inclusiv moaște pentru credincioși. Situația inedită a pornit după ce preotul a fost schimbat de superiorii săi, dar enoriașii au decis să-l susțină până la capăt”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Și-a făcut altar în propria curte

La un grad peste pragul înghețului, mai mulți enoriași au asistat în această dimineață la slujba oficiată în cinstea Sfintei Varvara. Totul s-a întâmplat în gospodăria preotului, mai exact în curte, printre materiale de construcție. Asta după ce a fost pus lacătul pe ușa bisericii din parohie.

Citește și: VIDEO- Dealul Mitropoliei, plin încă de la primele ore ale dimineții. Sute de pelerini au venit să se închine la Sfântul Dimitrie cel Nou

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Noi eram învățați aici, cu biserica noastră, aveam căldură, condiții”, a spus unul dintre credincioșii prezenți.


Scandalul a pornit după ce preotul a fost schimbat din funcție. Credincioșii refuză însă decizia mai marilor din biserică și nu vor să participe la slujbele noului preot.
„Noi milităm pentru a rămâne părintele”, a spus altă persoană.
Preotul care și-a mutat altarul în curte, unde spune că are și moaște la care enoriașii se pot ruga, își acuză superiorii că au un singur interes.
„Să împrăștie turma lui Hristos.
O turmă frumoasă, închegată”, a spus preotul Ioan Barză.
Scandalul din Târgu Jiu pare departe de încheiere câtă vreme oamenii refuză să participe la slujbele noului preot. Vechiul slujitor este susținut acum și de un reprezentant al bisericii din Serbia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: