,,Rusia a fost atacată în forță în această dimineață de naționaliștii ruși staționați în Ucraina. Mai multe depozite de combustibil și rafinării ale Moscovei au suferit avarii importante, iar trupe ale naționaliștilor ruși nemulțumiți de Putin au intrat pe teritoriul Rusiei din 3 direcții. Lupte importante au avut loc, iar localnicii au filmat tancurile de la fereastră'', a transmis Christian Sabbagh.

Rusia, asediată de naționaliști

În toiul nopții, militari din Legiunea Rusia Liberă, Corpul Voluntarilor ruși și Batalionul siberian au pornit ofensiva în teritoriile rusești.

Ei au plecat pe 3 direcții: Kazinka, Șebekino și Graivoron. La câteva ore distanță, rușii din regiunile atacate au publicat primele imagini cu trupele plecate din Ucraina. Un prim tanc a fost reperat aproape de Belgorod.

La scurt timp, s-au auzit primele împușcături. În Kursk, oraș aflat mult mai departe de granița cu Ucraina. Sau în Belgorod.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Primele reacții în presa internațională după ce Klaus Iohannis și-a anunțat intenția de a ajunge șeful NATO

Sirenele aeriene au răsunat în mai multe orașe Rusiei. Și au urmat exploziile provocate de dronele ucrainene.
Una dintre drone a lovit o clădire administrativă din oraș. Scenele sunt desprinse dintr-un adevărat război, ajuns acum și pe teritoriul Rusiei.

Clipuri postate pe rețelele de socializare arată cât de adânc au lovit ucrainenii pe teritoriul Rusiei.

În Sankt Petersburg, un depozit de combustibil a luat foc.

La fel s-a întâmplat în Nijnîi Novgorod și Orel.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, un avion Iliușin 76 s-a prăbușit lângă Moscova la scurt timp de la decolare. Aeronava, care avea o aripă în flăcări, și-a pierdut unul dintre motoare înainte de a cădea în gol.

Armata rusă a precizat că toți cei 15 oameni de la bord au murit, iar autoritățile anchetează tragedia. Înainte de a porni atacul din această noapte, luptătorii ruși nemulțumiți de Vladimir Putin, au explicat decizia luată.

Deși, rușii spun că incursiunile au fost oprite imediat, surse ucrainene precizează că acestea au continuat până spre după-amiază. În tot acest timp, Vladimir Putin, care, probabil, va fi reales președinte în acest weekend, se compară cu Dumnezeu.

Analiștii politici mizează pe realegerea lui Putin, în condițiile în care toți opozanții lui care aveau potențial au fost eliminați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: