„În plin sezon al vacanțelor, s-a declanșat haosul pe cele mai circulate șosele din România. Odată cu închiderea traficului de pe Valea Oltului, s-au aglomerat și rutele ocolitoare. Drumul Național 1 a fost ticsit de mașini, iar un simplu drum de la București la Brașov a durat mai bine de cinci ore. Autoritățile recunosc că se așteptau la traficul infernal, dar abia acum se gândesc să ia măsuri”, a transmis Christian Sabbagh.

Miile de șoferi care circulă, în aceste zile, pe DN1, sunt nevoiți să aștepte cu orele în coloană ca să traverseze stațiunile de pe Valea Prahovei. Aglomerație de nedescris va fi timp de o lună, pentru că pe aici vor fi nevoiți să meargă și cei care vor să ajungă la Sibiu. DN1 a devenit o rută ocolitoare după blocarea traficului pe Valea Oltului.

Citește și: Valea Oltului se închide de azi. Ce rute ocolitoare au șoferii- HARTA

Ce spun șoferii despre traficul infernal

„E foarte mult, nu ne așteptam la așa ceva. Ne uităm pe aplicațiile astea pe telefon și nu mai știm pe unde să o luăm”, a spus un șofer.

„Se circulă foarte greu. Nu ne putem deplasa și noi în condiții sigure, în spate era un accident”, a spus un alt participant la trafic.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

La aglomerația infernală contribuie din plin și tirurile. Autoritățile au ridicat restricțiile pentru vehiculele de mare tonaj, astfel că inclusiv ele vor avea dreptul să circule pe DN1 pe timpul zilei.

„E dezastru, domnule, e dezastru.

Acum că s-a închis și Valea Oitului, jale!”.

„Va fi foarte greu! Și caniculă, și aglomerație... vai de noi!”.

S-a ajuns în această situație după ce CNAIR a decis șă închidă traficul pe Valea Oltului pentru defrișarea unei porțiuni de pădure prin care va trece viitoarea autostradă Sibiu-Pitești. Odată cu tăierea câtorva mii de arbori, pe șosea ajung și bucăți mari de bolovani care ar pune în pericol viețile oamenilor, spun autoritățile.

„În perioada în care vin cei din diaspora acasă, să își bată joc de ei. Eu așa o consider, ca o bătaie de joc”, a spus un șofer

„Va fi foarte greu... nu știu... alegem rute alternative, dar este foarte greu. S-ar putea să lucreze ei pe timp de noapte și să circule camioanele pe timp de zi”.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: VIDEO Se închide circulația pe Valea Oltului. Ce termen au restricțiile de drum

Marcel Ciolacu a vorbit despre situația de pe Valea Oltului

De haosul creat se vorbește și la Palatul Victoria.

„Analizăm chiar... poate o parte dintre lucrări să se facă în timpul nopții, dar ele trebuie făcute. Era evident că se crea un disconfort, categoric. Dar și acel drum... nu putem risca viața șoferilor, să pice stânci peste ei. Se creează un disconfort. Acum am văzut niște imagini că au căzut niște stânci” a spus Marcel Ciolacu, premierul României.

Lucrările pe Valea Oltului se vor încheia abia pe 9 august. Pe lângă DN1, care crește durata drumului cu o oră, alte variante ocolitoare sunt Transfăgărașanul și DN66, unde șoferii vor face mai mult cu aproape 4 ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si