Cea mai fascinantă și emblematică caracteristică cerească va dispărea în șase luni de aici încolo. Vorbim de inelele lui Saturn, care în martie 2025 vor deveni invizibile pentru observatorii de pe Pământ.

Viziunea noastră asupra sistemului solar se va modifica drastic după această dată, având în vedere evenimentul cosmic semnificativ care va avea loc.

Inelele lui Saturn vor deveni invizibile o perioadă 

Concret, inelele lui Saturn nu vor dispărea în mod definitiv, ci va avea loc un fenomen ce are la bază înclinarea unică a axei lui Saturn, ce va poziționa inelele acestei

planete pe marginea liniei noastre vizuale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Această schimbare nu va fi una permanentă, ci este doar un eveniment cosmic efemer, care se repetă la fiecare 29,5 ani, atât cât îi ia lui Saturn să orbiteze în jurul Soarelui.

Acest joc celest, imediat după luna martie a anului viitor, va readuce inelele lui Saturn  la vedere, ca mai apoi să dispară iar, în luna noiembrie a lui 2025. Totul ca la reapariția lor, după acest joc celest, să ne putem bucura de o vedere accentuată a sateliților acestei planete, atât noi, cetățenii, cât și astronomii.

Din ce sunt alcătuite inelele lui Saturn

Inelele lui Saturn sunt alcătuite din particule de gheață, resturi stâncoase și praf cosmic. De menționat fiind și faptul că ele sunt alcătuite din mai multe secțiuni distincte, fiind vorba de șapte inele, numerotate de la A la G, ultimele patru fiind mai puțin vizibile.

Cum au apărut inelele lui Saturn

Acest subiect este încă unul sensibil printre astronomi, căci există mai multe variante.

Unii spun că există o teorie conform căreia inelele lui Saturn s-au format din rămășițele unei luni distruse sau ale unei comete care a fost distrusă de gravitația puternică a acestei planete. Altă teorie spune că, de fapt, aceste inele sunt materialele rămase din perioada în care Saturn s-a format, acum peste patru miliarde de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si