Ionuț își pupă câinele cu dragoste și cu o recunoștință cum n-a simțit vreodată pentru un om. Blănosul pe nume Pichi, nedespărțit de stăpânul lui, a fost salvatorul neașteptat în timpul catastrofei din județul galați.

A simțit că viitura se apropie și l-a trezit din somn pe proprietar. "Dorm în fiecare zi cu el și cu pisica.

Pisica era la bucătărie și cățelul dormea aici. M-am culcat la 12 noaptea, ploua tare, tuna. Dormeam adânc și a venit cățelul la capul meu și m-a trezit. Era apă în casă până la genunchi"

Povestea e cu atât mai impresionantă cu cât Ionuț nu e un tânăr ca oricare altul. Are dintotdeauna deficiență de auz și folosește un aparat auditiv, însă doar pe timpul zilei.

Dacă n-ar fi fost câinele lui să-l alerteze, tânărul n-ar mai fi stat acum de vorbă cu noi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Noaptea când dorm scot aparatul auditiv. Nu am auzit nimic, eram foarte obosit, venisem de la muncă. Pichi e salvatorul meu, îl iubesc foarte mult. E un cățel foarte deștept", spune Ionuț.

 

Casa lui Ionuț e acum doar o ruină, doar un aragaz și două scaune din lemn i-au rămas tânărului de 30 de ani după inundații, dar nu se plânge.

E fericit că, spre deosebire de alți vecini, lui viitura i-a cruțat animăluțul.

Erou în urma inundațiilor catastrofale e și Cătălin, soț și tată a doi copii din satul Vameș. Când a văzut cum casele sunt înghițite la propriu de ape și-a pus barca la bătaie și a ieșit să-și salveze vecinii.

În urma inundațiilor catastrofale de la Galați șapte persoane și-au pierdut viața și peste douăzeci de mii au fost afectate de viituri.

Nici acum la patru zile de la tragedie nu au curent electric aproximativ două mii de case.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si