Atenţionarea de călătorie transmisă de MAE vizează restricţiile de circulaţie preconizate a fi aplicate de autorităţile ungare în contextul recentelor inundaţii.

Citește și: VIDEO De ce a provocat ravagii ciclonul Boris în România

Se aşteaptă, de asemenea, creşterea semificativă a debitului apelor Dunării, atât pe teritoriul Ungariei, cât și în România.

Citește și: VIDEO Debitul Dunării se dublează în România

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Potrivit MAE, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţile din această ţară a unor restricţii de circulaţie, în perioada imediat următoare.

Restricții și la Budapesta din cauza debitului Dunării 

Restricțiile vor viza inclusiv capitala Budapesta, în special pe căile de acces rutiere şi pietonale adiacente albiei Dunării.

”Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare”, a transmis MAE.

Din cauza condiţiilor meteorologice extreme şi a inundaţiilor care afectează Ungaria, prim-ministrul Viktor Orbán îşi amână toate angajamentele internaţionale, anunţă MTI.

Viktor Orbán şi-a amânat inclusiv discursul planificat în Parlamentul European din cauza operaţiunilor de protecţie împotriva inundaţiilor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si