Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat că o să fie implementată o modificare semnificativă. Mai exact, pe Instagram vor fi introduse conturile pentru minori, care vin cu anumite restricții pentru persoanele sub 18 ani.

Printre cele mai importante caracteristici ale acestor conturi se numără posibilitatea ca părinții să aibă un control mult mai mare asupra activității pe care copiii lor o au pe această platformă.

Iată ce restricții presupun conturile pentru adolescenți.

Citește și: Povestea femeii care a salvat 20 de oameni din mijlocul apelor. La 69 de ani, tanti Luța a devenit îngerul celor cărora viitura le-a luat tot: „Dacă nu eram eu se înecau”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

instagram, conturi minori, social media

Ce restricții aduc conturile pentru minorii activi pe Instagram

Noile conturi pentru adolescenți urmează să fie lansate la nivel mondial. Ulterior, aceleași restricții urmează să fie extinse și asupra conturilor deținute deja de adolescenți.

Noile conturi le permit părinților să stabilească anumite limite de timp zilnice în care minorii pot utiliza platforma. De asemenea, părinții pot bloca adolescenții din a mai utiliza Instagram în anumite momente și pot să vadă cu ce conturi interacționează copilul lor pe Instagram.

Adolescenții care se înscriu pe Instagram au deja parte de setări stricte de confidențialitate, printre care se numără interzicerea accesului adulților la serviciul de trimitere a mesajelor către conturile adolescenților care nu îi urmăresc și dezactivarea notificărilor noaptea.

Totuși, la noile conturi pentru minori, adolescenții care nu au împlinit încă 16 ani o să aibă nevoie de permisiunea părinților pentru a putea modifica aceste setări. Persoanele minore care au depășit vârsta de 16 ani pot să modifice independent setările.

Directorul Meta a precizat că, compania a luat această decizie pentru a respecta dorința părinților, nu în contextul unei legislații.

„Părinții de pretutindeni se gândesc la aceste probleme. Tehnologia în acest moment este destul de omniprezentă, iar părinții se gândesc la asta. Din perspectiva siguranței tinerilor, este cel mai logic să ne gândim la acest tip de lucruri la nivel global și să abordăm preocupările părinților la nivel global”, a declarat Davis pentru The Guardian Australia.

Citește și: Fratele lui Georgică Cornu a murit! „Dumnezeu să-l odihnească în pace!” Modul cumplit prin care ar fi pierit Petrișor

instagram, conturi minori, social media


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si