"Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României și nici pentru Partidul Social Democrat", spune premierul Marcel Ciolacu.

Chiar dacă cu 20 de ani în urmă, PSD se afla exact în poziția PNL-ului de azi, cu Ion Iliescu în rolul de președinte care se voia candidat independent, Marcel Ciolacu nu vrea să îl vadă pe Iohannis prin Parlament după terminarea mandatului de la Cotroceni.

Social democrații cred că o astfel de lege nu poate fi dată peste noapte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Mandatul lui Klaus Iohannis se va încheia în luna decembrie. După zece ani la Cotroceni, actualul șef de stat s-ar putea întoarce la Sibiu.

"Fiind refuzat la export, au găsit numai acasă ceva pentru el dar nici aici nu e clar dacă se poate", spune analistul politic Sorin Ioniță.

Lăsat pe dinafară de oficialii europeni, Iohannis nu poate candida la alegerile parlamentare decât dacă demisionează din funcția de președinte.

Tocmai de aceea liberalii au propus o lege prin care se stipulează că șeful statului, dacă se află în ultimele trei luni de mandat, se poate înscrie pe listele unui partid din postura de candidat independent.

PNL îi caută job lui Iohannis[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si